RS 3 Limousine

Exclusief verkrijgbaar bij Huiskes-Kokkeler Audi; officieel RS-dealer

Krachtigste vijfcilinder ooit

Een sedan met 's werelds krachtigste vijfcilinder productiemotor, dat is de sportieve Audi RS 3 Limousine. De Audi RS 3 Limousine beschikt over een 2.5 TFSI motor die goed is voor maar liefst 294 kW/400 pk. Deze motor in combinatie met een goede gewichts-/vermogensverhouding zorgt voor een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/h en optioneel een topsnelheid van 290 km/h.

De sportiviteit is niet alleen in prestaties uit te drukken, maar is ook terug te vinden in het exterieurdesign. Kijk bijvoorbeeld naar de extra luchtopeningen aan de achterzijde van de voorste wielkasten. Uiteraard is de kenmerkende Singleframe honingraatgrille van Audi terug en nog stoerder als voorheen. LED-koplampen en -achterlichten, brede wielkasten die plaats bieden aan 19 inch lichtmetalen velgen, de RS achterbumper met geïntegreerde diffuser en twee grote ovale uitlaatpijpen zijn nieuw ook in de RS 3.

Bestel hieronder nu de RS 3 Limousine.

RS 3 Limousine (6)

Racegevoel analoog en digitaal

Opvallend is de 12,3 inch grote Audi virtual cockpit plus met RS-weergave. Het toerental wordt in de vorm van een balk getoond dat bij handmatig schakelen van kleur veranderd: van groen naar geel naar rood. De bestuurder kan dus precies zien wanneer hij of zij moet schakelen. Verder zijn in real-time de G-krachten, rondetijden en acceleratiecijfers te zien. 

Er is  een RS Monitor in het centrale 10,1 inch scherm opgenomen. Deze laat naast de temperatuur van koelvloeistof en (transmissie)olie ook de bandenspanning zien. Voor het eerst is de Audi RS 3 ook leverbaar met een head-up display. 

Een Toonbeeld van Prestaties

De Audi RS 3 Limousine imponeert op elk gebied. Met zijn krachtige ontwerp, indrukwekkende rijdynamiek en fenomenale 2.5 TFSI-motor zorgt hij dagelijks voor opwinding.

Vermogen

Acceleratie 0–100 km/h

Koppel

294 kW

3.8 s

500 nm

Onze RS 3 voorraad

Bekijk de opties

Grip in het interieur

Het interieur ademt snelheid en RS. Het dashboard is verreikt met carbon en de RS-sportstoelen geven comfort en stabiliteit in elke situatie. Optioneel is fijnnappalederen bekleding met stiksels in RS-honingraatdesign beschikbaar. Ook voor het interieur zijn er vele individualiseringsmogelijkheden

Standaard hebben de RS 3-modellen een afgevlakt, multifunctioneel driespaaks RS Sport stuurwiel. Achter het stuur bevinden zich de schakelpaddles. De RS-knop op de rechter stuurspaak maakt het mogelijk om via Audi drive select de gewenste rijmodus te kiezen. Het Design-pakket is een must, hierin zit o.a. een 12-uur-aanduiding op het stuur. 

A214749_medium

Remkracht

Voor deze generatie Audi RS 3's is een nieuw remsysteem ontwikkeld. De grote remschijven, vóór (diameter: 375 mm) en achter (310 mm), zijn compleet geventileerd en radiaal doorboord. Dit zorgt niet alleen voor optimale vertraging, maar ook vooral voor 20% betere koeling van de remmen. Keramische remmen voor zijn optioneel en weegt maar liefst 10 kilo minder dan de standaard stalen remschijven. Elke remklauw heeft zes remzuigers om de RS 3 tot stilstand te brengen. 

De overzichtelijke Audi virtual cockpit

Audi's interieur is ontworpen voor veiligheid en minimale afleiding van de weg. Audi heeft gekozen voor een digitale route met de standaard Audi virtual cockpit en MMI navigatie plus. Het bedieningsconcept houdt rekening met uw veiligheid, waarbij de toerenteller centraal wordt geprojecteerd in de Audi virtual cockpit. Andere informatie, zoals vermogen, koppel, g-kracht, rondetijden, en meer, wordt weergegeven op het 12,3-inch scherm. Ons MMI-bedieningssysteem reageert op gesproken instructies, waardoor u uw handen veilig aan het stuur kunt houden zonder afleiding van de weg. Wij streven naar een naadloze en veilige rijervaring.