Audi RS5 Sportback

Een sportieve alleskunner

De Audi RS 5 Sportback

Dankzij de sterke 2,9-liter V6-biturbomotor en quattro vierwielaandrijving is de Audi RS 5 Sportback een sportieve auto met baanbrekende rijeigenschappen. Deze wagen is niet alleen sportief, maar is ook nog eens erg praktisch. De Audi RS 5 Sportback biedt namelijk excellent comfort voor vervoeren van inzittenden, gecombineerd met veel zit- en bergruimte.

Deze Audi RS 5 Sportback levert een vermogen van 331 kW/450 pk en een maximaal koppel van 600 Nm. Daardoor kost het de RS 5 Sportback slechts 3,9 seconden om u van 0 naar de 100 km/h te lanceren. De topsnelheid van de auto is af-fabriek gesteld op 250 km/h en is optioneel te verhogen tot 280 km/h. Het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt 9,6 l/100 km en de gemiddelde CO2-emissie is 217 g/km. 

Configureer hieronder uw Audi RS 5 Sportback en bestel hem daarna via de button.

Ervaar de Audi RS5 Sportback

Kracht met toereikende tractie

De brede banden gecombineerd met de quattro vierwielaandrijving, brengen de 450 paardenkrachten volledig gecontroleerd over op het wegdek. De 8-traps tiptronic werkt zo efficiënt mogelijk, zodat er geen tijd verloren gaat bij het schakelen. Met het rijdynamisch systeem genaamd Audi drive select bepaalt u zelf hoe uw persoonlijke rijbeleving wordt afgesteld. Met het standaard RS-sportonderstel ligt uw Audi RS 5 Sportback stevig op de weg. Voor nog meer dynamiek in de bochten en extra rijstabiliteit is er het optionele ‘RS-sportonderstel plus’ met Dynamic Ride Control (DRC).

Uniek interieur

Het interieur van de RS 5 Sportback ademt sportiviteit. Het standaard rijk-uitgeruste interieur is verder te personaliseren door het optionele RS-designpakket met rode stiksels te kiezen. De zwarte fijnnappa-lederen RS-sportstoelen voorin worden dan afgewerkt door crescendorode stiksels in honingraatpatroon op de rugleuningen. Naar wens kunt u tangorode stoelpanelen toevoegen. Deze stoelen ondersteunen uw lichaam niet alleen optimaal in snelle links-rechtscombinaties, maar op de langere afstand ook het reiscomfort. Ter informatievoorziening zijn er de 'Audi virtual cockpit plus' met eigen RS-graphics en het MMI-touchscreen.

Sportieve functionaliteit

Het unieke sportieve karakter van de Audi RS 5 Sportback komt in elk detail naar voren. Aan de voorkant overheersen de brede en lage singleframe-grille en sportieve luchtinlaten met 3D-honingraatstructuur het beeld. Aan de achterkant springen de speciale RS-bumper met diffusor en de ovale RS-uitlaten in het oog. Qua functionaliteit heeft de RS 5 Sportback ook heel wat in huis. Fietsen en ski's kunt u gewoon meenemen dankzij de grote achterklep, in delen neerklapbare achterbankleuningen en een vlakke laadvloer. Details die de eigenschappen van de RS 5 Sportback benadrukken: kracht, functionaliteit en dynamiek. Al met al bewijst de RS 5 Sportback zowel privé als zakelijk zijn toegevoegde waarde.

Audi RS 5 Sportback uitvoeringen