Plug-in hybride: wat houdt dat precies in?

Combineer het duurzame en krachtige karakter van een elektrische motor met de zekerheid van een brandstofmotor. Met de plug-in hybrides van Volkswagen rijd je geruisloos en zuinig door stad en land met de elektrische aandrijving. Op langere afstanden neemt de TSI-benzinemotor het over. En dat wordt steeds makkelijker, want het aantal oplaadpalen neemt sterk toe.

Voordelen hybride:

  • Minder brandstofverbruik
  • Nuttig bij veel variatie in snelheid
  • Standaard rijden in een automaat
  • Snelle acceleratie bij wegrijden
  • Beter voor het milieu

Volkswagen maakt onderscheid bij haar hybride-modellen tussen plug-in hybrides en mild hybrides. Onder andere zijn de Passat, Tiguan, Golf en Arteon beschikbaar als plug-in hybrides. Tevens is de Golf verkrijgbaar als mild hybrid. 

De onderstaande modellen zijn beschikbaar als plug-in hybride.

De Passat

De Passat GTE Business beschikt over een elektrische actieradius van 56 kilometer (WLTP). Mocht u emissievrij-rijdend uw bestemming nog niet hebben bereikt schakelt deze Passat automatisch over op de verbrandingsmotor.

De Tiguan

Met de Tiguan R-Line Business+ beschikt u niet alleen over de meest complete uitvoering aan opties, maar ook over een elektrische actieradius van 47 kilometer (WLTP). Deze Tiguan heeft echt alles.

De Arteon (Shooting Brake)

Waarom kiezen als het allemaal kan? De Arteon biedt sportiviteit, elegantie, comfort en zuinigheid. Met de Arteon (Shooting Brake) R-Line Business+ beschikt u over een krachtige brandstofmeter gecombineerd met een zuinige elektrische motor.

De Golf

Naast dat de nieuwe Golf zichzelf heeft overtroffen, is de Golf er ook als GTE-uitvoering. Deze uitvoering beschikt over een krachtige benzinemotor gecombineerd met een elektromotor waarmee 56 uitstootvrije kilometers kunnen worden afgelegd (WLTP).