De nieuwe A3 Limousine: nu bestelbaar bij Huiskes-Kokkeler (Audi Centrum Hengelo)

Na de onthulling van de A3 Sportback volgt nu ook de Limousine-versie van de hatchback. De stijlvolle sedan heeft de coupé-achtige looks van zijn voorganger meegenomen, maar is daarnaast op elk front gegroeid. Zo is de nieuwe A3 Limousine breder geworden (+2 cm tot 1,82 m), langer (+4 cm tot 4,50 m) en hoger (+1 cm tot 1,43 m), wat resulteert in meer ruimte voor de inzittenden. De nieuwe onderstelsetups voor Limousine maken hem nog sportiever dan zijn voorganger. 

De nieuwe Audi A3 Limousine is nu bestelbaar en wordt rond zomer 2020 in onze showroom verwacht.

Qua uiterlijk neemt de Limousine veel over van de A3 Sportback. De voorkant is in principe hetzelfde met de forse Singleframe grille en de agressief ogende koplampen met Matrix LED-technologie (optioneel). De doorlopende daklijn accentueert de lengte van de A3 Limousine en maakt hem met zijn 15 cm extra lengte, een elegante verschijning. De hogere achterzijde en grotere diffuser ten opzichte van zijn voorganger, zorgen voor een lagere luchtweerstand. Een daling van 0,04 in Cw-waarde. De spoiler die de coupé-achtige Limousine nog sportiever maakt, is ook leverbaar in carbon. 

De A3 Limousine heeft net als de Sportback-uitvoering, een perfecte balans tussen comfort en sportiviteit. Toch legt deze generatie meer de nadruk op sportiviteit. Het standaard onderstel zorgt al voor veel rijbeleving, maar er is ook de keuze voor een sportonderstel of een ophanging met instelbare dempers. 

Twee motoren bij introductie

Momenteel is de A3 Limousine bestelbaar met keuze uit 2 motoriseringen. Een benzine-variant: 35 TFSI (1.5 liter) 110 kW/150 pk die wordt gekoppeld aan een zeventraps S tronic-automaat met dubbele koppeling. Het motorblok beschikt over cilinderuitschakeling (CoD) en een 48-volt mild-hybridesysteem, samen zorgt dit voor een uiterst zuinige aandrijving en 50 Nm aan extra trekkracht vanaf lagere toerentallen.

De diesel-variant: 35 TDI (2 liter) 110 kW/150 pk gecombineerd met een zeventraps S tronic-automaat, wordt aangestuurd via shift-by-wire technologie.

Later dit jaar volgen nog twee motoren: een 30 TDI met 85 kW/116 pk en een 30 TFSI driecilinder benzinemotor met 81 kW/110 pk, beide voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak.

Business uitvoering

De A3 Limousine is standaard al rijk uitgerust, maar er kan uiteraard gekozen worden voor extra luxe en comfort met een Business edition, S edition of de exclusieve edition one. De Business edition is extra aantrekkelijk omdat deze dezelfde vanafprijs heeft als de Pro Line, maar extra is uitgerust met het advanced exterieur, aluminium raamlijsten, 17 inch lichtmetalen velgen, sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, Audi virtual cockpit, Audi Smartphone Interface (Apple CarPlay) en Full LED koplampen plus LED-achterlichten met dynamische richtingaanwijzers.

Vanafprijzen Audi A3 Limousine

De prijs van een A3 Limousine 30 TFSI begint bij € 34.900. De 35 TFSI S tronic wordt leverbaar vanaf € 38.450 als Pro Line of als complete Business edition. De 35 TDI S tronic Pro Line en Business edition zijn er vanaf € 44.910. 

De nieuwe Audi A3 Limousine is nu bestelbaar en wordt rond zomer 2020 in onze showroom verwacht.