De Q4 e-tron gaat verder waar de huidige generatie Audi e-tron's mee zijn begonnen: ruimte voor bestuurders en passagiers een nieuwe dimensie geven. De interieurruimte die de Q4 e-tron biedt, is enkel te vergelijken met het segment van de grotere SUV's. Real life en de virtuele wereld komen bijeen d.m.v. het augmented reality head-up display en het 11,6 inch grote MMI-display. Ook wordt er samen met de Q4 e-tron een nieuwe generatie stuurwielen met high-tech touchbediening geïntroduceerd. Juni kunt u de Q4 e-tron bij Huiskes-Kokkeler in de showroom verwachten.

Een echte alleskunner, dat is wat Audi presenteert met de 100% elektrische Q4 e-tron. Door zijn afmetingen behoort de Q4 e-tron tot het segment van de grotere SUV's (lengte 4.590 mm, breedte 1.865 mm en hoogte 1.613 mm). Er is een volledig nieuwe indeling mogelijk van het interieur door het modulaire elektrische aandrijfsysteem (MEB).  In het interieur is alleen een kleine verhoging aanwezig die de plaats inneemt van de reguliere middentunnel. Omdat de elektrische SUV genoeg hoofdruimte biedt, komt de zitpositie van de passagiers achterin met 7 cm omhoog t.o.v. de eerste rij. Kortom, als het op ruimte aankomt, overtreft deze SUV zijn directe concurrenten. De bagageruimte van de Audi Q4 e-tron heeft een inhoud van 520 liter. Wanneer u de rugleuning neerklapt, die in verhouding 40:20:40 kan worden neergeklapt, ontstaat er nagenoeg vlakke laadruimte. Wanneer de rugleuningen achterin zijn neergeklapt is er een bagageruimte ontstaan van maar liefst 1.490 liter. 

Een nieuwe dimensie

Audi zet een enorme stap vooruit met het optionele augmented reality head-up display in de Q4 e-tron. Het display geeft u belangrijke informatie in de voorruit op twee verschillende niveaus: het statusgedeelte en het augmented reality (AR)-gedeelte. Fictief op ongeveer 10 meter afstand van de bestuurder, wordt de informatie geprojecteerd. Dit gebeurd in de realiteit op nog geen halve meter voor de bestuurder. Wanneer de situatie erom vraagt, bij bijvoorbeeld een hogere snelheid, wordt de info verder van de bestuurder geprojecteerd. 

Via het nieuwe multifunctionele stuurwiel wordt het standaard inbegrepen 10,25 inch digitaal instrumentenpaneel bediend. Optioneel kunt u ook nog kiezen voor de Audi virutal cockpit. In de virtual cockpit kunt u kiezen tussen verschillende integraties van de navigatie en de infotainmentbediening. U kunt kiezen uit: ‘classic’, ‘sport’ en ‘e-tron’, bij e-tron speelt de vermogensmeter de belangrijkste rol. Er kan gekozen worden uit een MMI-display met akoestische feedback van 10,1 inch (resolutie: 1.540 x 720 pixels) of een display van maar liefst 11,6 inch (resolutie: 1.764 x 824). 

Ruimtelijk en modern

Door de moderne elegantie en de ruimtelijke inrichting wordt het instrumentenpaneel van de Q4 e-tron gekenmerkt. Het dashboard heeft een uitgesproken 3D-design waarbij de elementen prachtig bij elkaar samenkomen. In de Audi Q4 e-tron krijgen de bedienings- en displayunits meer dan alleen een bedieningsfunctie, ze zijn dé designelementen in het interieur. Het MMI-display is hier het uitgesproken voorbeeld van. Dit display is naar de bestuurder toegedraaid. Voor dit paneel zijn verschillende afwerkingsvarianten beschikbaar, denk aan lindehout met open poriën, kunststof en aluminium in twee verschillende uitvoeringen. Met het kiezen van het S-Line interieur kunt u straks ook na de marktintroductie ook kiezen voor een hybride stof die gedeeltelijk van gerecycled materiaal is gemaakt. 

a211118-large

Stuurwiel en bekleding

Het stuurwiel in de Q4 e-tron staat aan het begin van een nieuwe generatie met een dubbelspaaks design. De vier ringen op het stuur hebben een vlakke vormen en op de onderste spaak is het e-tron logo terug te vinden. Op de bovenste spaken zijn er touch-oppervlakken aanwezig in black panel-look, waarvan de functionele gebieden ook van achteren verlicht zijn om de actieve knoppen aan te geven. Ze worden gescheiden door licht uitstekende delen, waardoor ze makkelijker bedienbaar zijn. Ze zijn niet alleen met aanraakbewegingen te bedienen, maar ook veegbewegingen, om door bijvoorbeeld lijsten heen te kunnen scrollen. Stuurwielen zijn beschikbaar in verschillende versies. De topversie beschikt over een tweedelige sierstrip op de spaken en hij is voorzien van paddles op het stuurwiel, hiermee kunt u het recuperatieniveau (energieterugwin-niveau) aanpassen. 

Voor de interieurkleur kun is er de keuze uit staalgrijs, zwart, pergamon beige of Santos bruin. Het totaal van negen te kiezen uitrustingspakketten omvat ook een stikselspakket. Voor de basisversie kunt u kiezen uit vijf verschillende pakketten, bij de S-line kunt u kiezen uit vier verschillende pakketten. 

S-line

In het S-line interieur kunt u kiezen voor vertrouwde en bewezen mogelijkheden, namelijk leder/kunstleder-combinatie en het fijne nappaleder. Een nieuwe mogelijkheid is het microvezel Dimanica i.c.m. lederlook. Het is gemaakt van 45 procent gerecycled polyester, dat is gemaakt van textiel en PET-flessen en voelt aan als suède. Een andere verantwoorde optie is Puls-bekleding, ook met de combinatie lederlook. Hierbij is maximaal 50 procent afkomstig van gerecyclede PET-flessen. De kwaliteit,/de look en feel zijn minstens zo goed als bij reguliere stoffen bekleding, maar is op een meer verantwoorde wijze geproduceerd. Maar liefst 26 plastic flessen krijgen in een S-line interieur een nieuwe bestemming. 

Binnenkort vindt de wereldprimeur plaats van de nieuwe Q4 e-tron. In juni kunt u 'm verwachten bij Huiskes-Kokkeler - Audi Centrum Hengelo. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe Audi Q4 e-tron? Klik dan op de button!