Efficiënter met een vergroot rijbereik

De populaire Audi Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron zijn vernieuwd én verbeterd! Deze toonaangevende EV-modellen hebben Audi's verkoop een boost van 51,2% gegeven in de eerste helft van 2023. Deze modellen zijn naar een hoger niveau getild met strakkere prestaties, efficiëntere aandrijving, meer kracht, een indrukwekkend bereik van 547 kilometer* en ongekend snelle laadtijden. Daar komt ook nog eens bij dat de Q4 e-tron nu een unieke, herkenbare geluidsbeleving heeft gekregen! Ervaar de toekomst van premium mobiliteit met de Audi Q4 e-tron.

a234504-large

Sneller laden

Ontdek de kracht van de vernieuwde Audi Q4 e-tron met zijn indrukwekkende accupakket van 77 kWh netto (82 kWh bruto), waarbij laden nu nog sneller gaat bij snellaadstations. Slechts 28 minuten volstaan om 10-80% op te laden. De quattro-versies pakken zelfs uit met een nieuw laadvermogen van 175 kW, terwijl de achterwielaangedreven versies tot 135 kW laden. Tevens nieuw: uw accu wordt automatisch tot 80% opgeladen om de levensduur ervan te verlengen. Onderweg krijgt u de beste route met onze e-tron routeplanner, waarbij u langs snellaadstations wordt geleid. Het slimme systeem bereidt de accu voor op optimale laadsnelheid en actieradius. Bovendien wordt de accu automatisch gekoeld tijdens het rijden of laden als de maximumtemperatuur wordt overschreden, voor topprestaties van de Q4 e-tron.

Q4 e-tron 40 wordt Q4 e-tron 45: nieuwe aandrijflijn, hogere efficiëntie en meer vermogen

Zowel de achterwielaangedreven als quattro vierwielaangedreven modellen zijn uitgerust met een gloednieuwe synchroonmotor met permanente magneet (PSM) op de achteras. Dit betekent meer vermogen, een grotere actieradius en verbeterde energie-efficiëntie voor de Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron. De Audi Q4 Sportback 45 e-tron biedt bijvoorbeeld een indrukwekkende WLTP-range tot wel 547 kilometer*!

In de vernieuwde Audi Q4 45 e-tron en Audi Q4 Sportback 45 e-tron met achterwielaandrijving, levert de elektromotor nu een krachtige 210 kWh (286 pk). Deze modellen accelereren van 0 naar 100 km/u in slechts 6,7 seconden. Kiest u voor de quattro-versie, de Audi Q4 45 e-tron quattro of Q4 Sportback 45 e-tron quattro, dan gaat de sprint 0,1 seconde sneller. En voor de ultieme prestaties, zijn er ook nog de topmodellen: de Q4 55 e-tron quattro en Q4 Sportback 55 e-tron quattro. Deze hebben een vermogen van wel 250 kW (340 pk), waardoor ze in 5,4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 180 km/u.

a234520-large

Verbeterde stuurreacties met een nieuw onderstel

Ervaar een geheel nieuwe dimensie van comfort, plezier en veiligheid met de geüpgrade Audi Q4 e-tron. Dankzij een geoptimaliseerd onderstel geniet u van moeiteloos rijden met verbeterde respons en een perfect uitgebalanceerde wegligging. Zelfs in bochten blijft de carrosserie stabiel, waardoor u met volle vertrouwen kunt rijden. Kies voor het optionele sportonderstel en verlaag uw Q4 e-tron met 15 mm voor een nog sportievere uitstraling en een nog betere handling, waardoor u rijden ervaart als nooit tevoren.

Nieuwe functies en technologieën

De nieuwste Q4 e-tron modellen zijn uitgerust met de nieuwste technologieën voor een betere rijervaring, zoals met Audi MMI navigatie plus, Audi connect Navigatie & Infotainment en een 10,25 inch digitale Audi virtual cockpit (die nu standaard zit in alle uitvoeringen). Het kofferdeksel opent en sluit automatisch en met de optionele Comfortsleutel reageert het zelfs op uw voetbewegingen. Daarnaast is stoelverwarming nu ook standaard. Upgrade vandaag nog naar een nieuwe Audi en ervaar zelf het verschil! 

Rijd met de beste controle in de Q4 e-tron. Naast adaptive cruise control biedt hij nu optioneel active lane assist aan. Vanaf 90 km/u leiden de witte pijlen in het instrumentarium én het augmented reality head-up display u veilig door het verkeer. Eenvoudig van rijstrook wisselen met de richtingaanwijzer en laat de Q4 e-tron u bijstaan in de besturing.

a234502-large

Direct herkenbaar dankzij ‘character sound’

De Audi Q4 e-tron is een uniek model in vorm, prestaties en geluid! Deze verbeterde Q4 e-tron biedt nu een optionele, exclusieve akoestische identiteit die nergens anders te vinden is. Met zijn kenmerkende 'character sound' maakt hij een statement en onderscheidt hij zich van andere elektrische Audi-modellen. Bovendien zorgt dit geluid bij snelheden onder 25 km/u voor extra verkeersveiligheid. En als u liever stilte heeft, schakel dan eenvoudig het geluid uit via het Audi drive select menu. Vorm, functie en geluid komen hier samen voor een unieke rijervaring.

Productie Q4 e-tron uitgebreid naar Brussel

Audi breidt de productie van de gewilde Q4 e-tron-modellen uit om aan de enorme vraag te voldoen. Vanaf eind 2023 worden ze niet alleen in Duitsland in Zwickau gemaakt, maar ook in onze state-of-the-art fabriek in Brussel, waar al de Audi Q8 e-tron en Q8 Sportback e-tron van de band rollen. Binnenkort onthullen we meer details, inclusief specificaties en prijzen, voor de vernieuwde Audi Q4 e-tron-modellen. Blijf op de hoogte!

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.