199-enyaq-coupe-rs-iv

De zeldzaamheid van de Enyaq Coupé RS iV

Dat u deze sportieve auto mee naar huis wilt nemen, is begrijpelijk. Alleen op welke manier legt u dat uit aan de gezinsleden die verwachten dat u met een meer praktische Škoda aan komt rijden? Met name vanwege de exotische kleuren Mamba Green, Phoenix Orange, Velvet Red en Race Blue ziet de Škoda Enyaq Coupé RS iV er niet uit als een gemiddelde auto, sterker nog: dit model behoort toch wel tot één van de meest luxe en sportieve elektrische SUV's van allemaal. Het is niet te vergelijken met een gemiddelde auto en als u de Enyaq Coupé RS iV langs ziet rijden dan zult u versteld staan. Ook is hij uitgevoerd in Race Blue en heeft hij zwarte 20-inch velgen met een grille dat verlicht is met minstens 131 leds.

25_skoda_enyaq_coupe_rs_iv

Krachtigste uitvoering van de Enyaq Coupé iV

De RS is de krachtigste variant van de Enyaq Coupé iV. Deze beschikt maar liefst over 299 pk en gaat van 0 naar 100 km/h in 6,5 seconden. Daarnaast beleeft de bestuurder het gevoel van nog meer rijdynamiek vanwege het verlaagde sportonderstel die deze RS heeft. Ook is de Enyaq Coupé iV heel functioneel door een ruime actieradius van 500 kilometer te hebben. Dat moet genoeg zijn om door Nederland te rijden zonder enige zorgen.

enyaq-rs-seats-front-81f934f5

Opladen gaat ongekend snel

De sportspullen kunt u zonder enige problemen kwijt in de kofferbak. Deze kofferbak beschikt over genoeg ruimte, waarbij hij beschikt over een inhoud van maar liefst 570 liter. Met een neergeklapte achterbank is er zelfs 1700 liter ruimte, waardoor het hele sportteam de spullen kwijt kan in de kofferbak. Als u met het team naar het uiterste hoek van Nederland rijdt, dan hoeft deze wedstrijd in principe niet langer te duren dan 30 minuten. In 30 minuten kunt u de auto opladen met een snellader van 10 naar 80 procent bij een laadstation in de buurt. Vanwege de topkwaliteit van de accu van de Enyaq Coupé RS iV kunt u vervolgens zonder enige zorgen naar huis rijden. Daarnaast is het als bestuurder van de Enyaq Coupé RS iV fijn om te weten dat het model bij de meest veilige auto’s behoort met uitmuntende scores in de veiligheidstests van Euro NCAP.

27_skoda_enyaq_coupe_rs_iv

Simply Clever en Simply Beautiful

Als u thuis bent aangekomen heeft u het gezin overtuigd dat de Enyaq Coupé RS iV net zo functioneel is als iedere andere Škoda model, los van zijn unieke uitstraling. Daarnaast is dit model Simply Clever uitgerust met een uitklapbare ledlamp in de bagage, een A-stijl parkeertickethouder en een ijskrabber. Verder kan gezegd worden dat de Enyaq Coupé RS iV ook Simply Beautiful is.