Zijn eigen functie

Deze opvallend gekleurde Škoda Superb Combi heeft een speciale functie: hij is namelijk van de dameswielerploeg Canyon//SRAM, waardoor hij de meest uitdagende wegen, maar ook de mooiste omgevingen in Europa tegenkomt. Daarnaast levert de Superb Combi een belangrijke bijdrage aan de sportprestaties van dit team.

leipzigwlcedithr-023-949bbbc8

Fietsenstalling op wielen

De Škoda Superb Combi van het Duitse dameswielerteam valt natuurlijk direct op. Op de zijkanten staat de teamnaam weergegeven. Dit team bestaat momenteel uit vijftien professionele wielrensters, die samen uit negen landen afkomstig zijn. Met zijn vele kleuren in de bestickering is de auto zeer uniek. Acht fietsen op het dak kan deze stationwagen dan ook gemakkelijk dragen. Als het slim wordt verdeeld, is er zelfs nog plek voor extra reservefietsen. Niet alleen bovenop, maar ook binnenin de auto is er ruimte voor veel gebruiksvoorwerpen.

741-23-sko-sb-cyklistika-infografika-en-4a4d0cb2

Wedstrijden van dichtbij meemaken

De veelzijdige Škoda rijdt tijdens de races met de wielrensters mee, van begin tot eind. Als bijrijder zit de ploegleider van Canyon//SRAM in de Superb Combi om de wedstrijd in de gaten te houden op een smartphone. Hiermee blijft de ploegleider o.a. op de hoogte van de actuele en komende weersomstandigheden en wordt de koersinformatie gecheckt. Daarnaast volgt hij/zij natuurlijk live de race op het infotainmentscherm dankzij een satellietantenne op het dak.

Comfortabel op de achterbank

Op de Superb Combi van het team is voorzien van twee portofoons, één voor het ontvangen van informatie van de wedstrijdleider en één voor het doorgeven van informatie aan de renners van het team. Achter in de auto zit de teammonteur, die in de ruime Superb Combi ontzettend veel ruimte heeft op de achterbank om er comfortabel bij te zitten. Toch is de achterbank vol bezet, want naast de monteur ligt nog een gereedschapskist en een set reservewielen met extra wieleruitrustingen.  Met 660 liter aan bagageruimte in de Škoda Superb Combi is er genoeg ruimte voor nog een grote koelbox waar maar liefst 55 drinkflessen in passen. meer reserveonderdelen en tassen met extra uitrusting voor de wielrensters als het gaat regenen.

Praktisch en betrouwbaar

Ronny Lauke, directeur van het Canyon//SRAM-team vindt het belangrijk dat de teamauto praktisch is: “We brengen op een normale wedstrijddag zeven tot acht uur in de auto door, dus is het belangrijk dat-ie ruim en comfortabel is, zo zijn wij dus uitgekomen bij de Škoda Superb Combi gekozen.” De stationwagen voldoet aan al hun eisen en daarnaast houden zij genoeg ruimte over om het werk goed te kunnen doen. Alles ligt onder handbereik en is uitstekend te bedienen. “De Škoda Superb is praktisch en betrouwbaar”, vervolgt Lauke. Een ander voordeel waar zij vooral heel blij mee zijn, is zijn Front Assist. In wielerkonvooien bijvoorbeeld heeft dit rijassistentiesysteem hen meerdere malen behoed voor aanrijdingen.

leipzigwlcedithr-015-53626254

Sportief in het interieur en exterieur

Tijdens het vorige wielerseizoen legde de Superb Combi van Canyon//SRAM moeiteloos 40.000 kilometer af op de wegen. De Full LED Matrix koplampen en sportstoelen zorgden vooral voor blije gezichten in het team. Beide opties zitten standaard op de Superb Combi Sportline Business. Ook de Simply Clever-paraplu die in het voorportier zit, werd hartelijk ontvangen wanneer de regenbuien kwamen.

Volledig elektrisch?

De Škoda Superb Combi is natuurlijk de ideale auto voor de wielersport. Toch ontkomt de sport er niet aan om een volledig elektrische Škoda aan te moeten schaffen, zoals de Škoda Enyaq iV. De beweegreden voor het aanschaffen van een elektrische Škoda voor Poolse wielrenster Kasia Niewiadoma is dan ook duidelijk: “Doordat ik veel tijd in de bergen doorbreng, ben ik meer gaan nadenken over onze ecologische voetafdruk en hoe ik persoonlijk een groener leven kan leiden”. Zij vindt een elektrische auto een mooie eerste stap om dit te realiseren. Ze vervolgt: “Ik heb in de Škoda Enyaq iV gereden en die auto heeft me echt overtuigd met zijn comfort en ruimte. Daarbij is hij gemakkelijk op te laden. En zijn krachtige en soepele rijeigenschappen zouden zeker niet misstaan in een wieleretappe”, lacht ze.