De tijdlijn van de Škoda Superb Combi

  • In de showroom: proefrijden mogelijk
  • Mogelijk om te bestellen
  • Vanafprijzen bekend
  • Wereldpremière en onthulling
  • Aankondiging en eerste beelden
Blijf op de hoogte

Kopen incl. BTW

€ 44.990,-

Škoda Superb Combi nu bestelbaar vanaf slechts €44.990

De nieuwe Škoda Superb Combi is nu bestelbaar als gelimiteerde First Edition uitvoering tegen een zeer scherpe vanafprijs. De nieuwe Superb Combi is standaard mild-hybrid met DSG automaat beschikbaar, zo ook op de First Edition. Bekijk hieronder de highlights van de Superb Combi First Edition. 

Tijdens ons preview event op 30 maart en 1 april (2e Paasdag) is de Superb Combi Preview in zowel Hengelo als Doetinchem. Vanaf 5 april is hij permanent te zien in onze showroom. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de introductie-datum in onze showroom? Meld u dan aan via de button bovenaan de pagina. 

Škoda Superb Combi plug-in hybride binnenkort beschikbaar

De plug-in hybride variant van de Superb Combi wordt medio april bestelbaar. Met deze plug-in hybride variant kunt u tot wel 100 km elektrisch rijden. 

Zakelijke leaseprijs binnenkort beschikbaar

Leaseprijzen voor de First Edition zijn op korte termijn beschikbaar. Interesse? Vraag alvast een offerte aan via onderstaand formulier.

 

De gelimiteerde First Edition

De nieuwe Škoda Superb Combi

De nieuwe Superb Combi is iets langer dan zijn voorganger. De Combi meet nu 4,90 meter (+4,3 cm) en een breedte van 1,85 meter (-1,5 cm). Met zijn 1,48 meter hoog en de wielbasis van een riante 2,84 meter, is de Superb Combi een perfecte reisgenoot. Mede daardoor heeft elke inzittende volop beenruimte. Daarbij biedt de nieuwe Superb Combi zowel voor- als achterin nog meer hoofdruimte en zelfs de bagageruimtes zijn gegroeid, met een capaciteit van maar liefst 690 liter (+30 liter). Door de achterbank van neer te klappen wordt dat uitgebreid tot maar liefst 1.920 liter. Ook is de nieuwe Superb Combi standaard voorzien van een hybride-aandrijving.

De derde generatie Superb Combi is op dit moment niet meer nieuw te bestellen, dus bekijk onze voorraad of neem contact op voor de mogelijkheden via de onderstaande button.

Vernieuwde elementen

De vernieuwde Superb Combi heeft een volledig digitale Virtual Cockpit van 10 inch, een head-up display en een ruim 12,9 inch vrijstaand infotainmentdisplay. Daarnaast zorgen de verbeterde Škoda Smart Dials voor eenvoudige aanpassingen, met intuïtieve toegang tot diverse toepassingen. In het interieur biedt de Superb Combi een overvloed aan keuzemogelijkheden. Hierbij is er keuze bij de uitrusting Selection uit Loft, Lounge en de Design Selection Suite. Hij biedt ook de Design Selection L&K Suite, waarbij duurzaam vervaardigd leer wordt gebruikt met afvalwater van olijvenverwerking.

Een andere opvallende wijziging: de DSG-transmissiebediening verhuist naar het stuur, waardoor de ruime middenconsole extra opbergmogelijkheden biedt. 

Alles over Smart Dials

Het nieuwe Smart Dials-systeem omvat drie draai-drukknoppen onder het infotainmentscherm, elk met een digitaal display. Deze knoppen bieden snel toegang tot diverse autosoftware, afhankelijk van de uitrusting van het model. De buitenste Smart Dials, één voor de bestuurder en één voor de passagier, beheren comfortaspecten. Denk hierbij aan de temperatuur, stoelverwarming en -ventilatie. De actieve functie wordt dan getoond. De middelste Smart Dial kan tot wel vier functies beheren, waaronder infotainmentvolume, ventilatorinstellingen, luchtstroomrichting, slimme airconditioning, rijmodi en kaartzoom.

Standaard hybride aandrijving

In Nederland wordt de gloednieuwe Superb geleverd met een assortiment aan mild-hybride- en plug-in hybride-aandrijfopties. De automatische DSG-transmissie is standaard. De Škoda Superb Combi Plug-In Hybrid is uitgerust met een systeemvermogen van 150 kW/204 pk. Deze maakt gebruik van de allernieuwste plug-in hybridetechnologie met een accu van 25,7 kWh, wat een indrukwekkende elektrische actieradius van wel 100 kilometer mogelijk maakt. Het opladen kan plaatsvinden met een snelheid van 11 kW via een wallbox of openbare laadpunten, maar kan nog sneller gaan met 50 kW snelladen, waarbij slechts 25 minuten nodig zijn om de accu van 10% naar 80% op te laden. 

Duurzame materialen

Net zoals the Enyaq iV en de vernieuwde Kodiaq, wordt de gloednieuwe Superb Combi voorzien van diverse mogelijkheden in Design Selections. De Superb biedt de mogelijkheid om te worden uitgerust met optionele Ergo-stoelen, bekleed met geperforeerd leder en uitgerust met verwarmings- en ventilatiefuncties, massagefuncties en geheugeninstellingen, inclusief de slimme Comfort Entry. Voor alle modellen geldt dat de bekledingsstoffen, met inbegrip van die van de dakbekleding, vervaardigd zijn van 100% gerecyclede materialen.

Tevens brengt de nieuwe Superb nieuwe innovatieve Simply Clever-functies met zich mee, zoals de Jumbo Box onder de centrale armsteun met een indrukwekkende inhoud van maar liefst 5,5 liter die is voorzien van een 12V-aansluiting, een uitneembaar opbergvak voor brillen én een houder voor display-cleaners. Ook nieuw zijn de ingebouwde houders voor smartphones aan de achterkant van de stoelleuningen en de verstelbare middenarmsteun achterin, inclusief bekerhouders en een opbergruimte voor tablets.

Focus op efficiëntie

De nieuwe Superb Combi heeft een scherp ontwerp, dat wordt versterkt door geavanceerde aerodynamische elementen. De toevoeging van een afsluitbare centrale luchtinlaat en een luchtstroomregulatiesysteem dat de radiatorfan naar de remmen leidt, zorgt voor een buitengewoon gunstige stroomlijn. De Superb Combi behaalt een indrukwekkende Cw-waarde van slechts 0,25, wat de algehele efficiëntie ten goede komt. Dit ontwerp weerspiegelt ook de nieuwe Škoda-designtaal, met een opvallende achthoekige grille, vooral in combinatie met de nieuwe LED Matrix-koplampen. De slanke koplampen bevatten 36 matrix-segmenten voor zowel dim- als grootlicht, en er is ook opvallende dagrijverlichting in de vorm van een kristal. Een elegante lichtstrip verbindt de slanke C-vormige achterlichten. Bovendien biedt de nieuwe Superb Combi een breed aanbod aan wielmaten, variërend van 16 tot 19 inch, afhankelijk van de gekozen uitvoering.

Rij-assistentiesystemen voor optimale veiligheid

De nieuwe Superb Combi biedt een scala aan geavanceerde rijhulpsystemen. Een primeur is het Turn Assist-systeem; deze waarschuwt voor tegenliggers bij het maken van een bocht en indien nodig automatisch ingrijpt om een botsing te voorkomen. Daarnaast is er Emergency Steering Assist, welke stuurcorrecties tussen 30 en 150 km/u verzorgt om ongevallen te vermijden, terwijl ESC ingrijpt om onder- of overstuur te voorkomen. De nieuwe Crossroad Assist maakt gebruik van radar- en camerasensoren om waarschuwingen te geven wanneer voertuigen van links of rechts naderen, en kan zelfs remmen als de bestuurder niet reageert. Exit Warning waarschuwt voor naderend verkeer wanneer een portier openstaat, met een bereik van 35 meter en een dekking van 120 graden. Met Intelligent Park Assist kan de Superb Combi zelfs zelfstandig inparkeren.

Škoda Front Assist
Play

Škoda Front Assist

Het meest vermoeiende van rijden in de stad is het opletten. Auto’s, fietsers en voetgangers kunnen plotseling opduiken. Om aanrijdingen te voorkomen, houdt Škoda Front Assist continu een oogje in het zeil. De slimme rijassistent kan de auto zelfstandig tot stilstand brengen. Voorkom zonder problemen ongelukken in het verkeer.

Rijhulpsystemen verbeterd

Bestaande rijhulpsystemen zijn verbeterd dankzij geavanceerde sensoren en camera's. De geavanceerde Travel Assist maakt voertuigen in de directe omgeving nog beter zichtbaar in de Virtual Cockpit. Het Assisted Drive Basic-pakket combineert Adaptive Lane Assist en Adaptive Cruise Control met navigatie om de snelheid aan te passen bij bochten, kruisingen én rotondes. De techniek breidt zich steeds meer uit naar een nog comfortabelere rijervaring. Ook Traffic Jam Assist, dat deels geautomatiseerd rijden in druk verkeer mogelijk maakt bij snelheden tot 60 km/u, is verder geoptimaliseerd met het gebruik van Adaptieve Cruise Control en Adaptive Lane Assist. Side Assist detecteert naderend verkeer vanaf 90 meter afstand, terwijl Front Assist nu ook fietsers herkent. De nieuwe Superb biedt tevens verbeterde aandacht en alertheid met Attention en Drowsiness Assist, en komt in actie met Crew Protect Assist bij noodstops of dreigende aanrijdingen, waarbij automatisch ramen sluiten, gordels aanspannen en alarmverlichting activeren. In noodsituaties kan Emergency Assist de Superb automatisch tot stilstand brengen, een noodoproep verzenden en deuren ontgrendelen voor hulpdiensten, terwijl de interieurverlichting wordt geactiveerd.

4egeneratieskodasuperb14

Prijslijst Škoda Superb Combi