Mobiliteitspartner

Als fan van de Tour de France heeft u de rode Škoda Enyaq iV vast wel vooraan bij het peloton zien rijden om de deelnemers te begeleiden. Voor de echter kenner is dit wellicht bekend, maar wist u dat ‘de rode Škoda’ al twintig jaar meegaat in de Tour de France?

var-2089-2534cd33

20-jarig jubileum

De rode Škoda heeft al sinds 2004 de leiding over de wereldberoemde Tour de France en is de enige leider die nog nooit in het bezit is geweest van de gele trui! Als het meest opvallende assistentievoertuig onder de honderden auto's die meereizen, kunt u deze Škoda vaak in beeld zien tijdens de race. Het is geen wonder dat deze auto alle aandacht krijgt, want het is zelfs de persoonlijke auto van niemand minder dan de Tourdirecteur Christian Prudhomme. Op de auto wordt de trotse aanduiding 'direction générale' getoond.

20110721cy0005-5fa88f87

Keuze voor de Superb

Het verhaal begon met de allereerste generatie Škoda Superb, een opvallend rood exemplaar dat aan de leiding ging tijdens de toenmalige Tour de France in 2004, gewonnen door de legendarische Amerikaanse renner Lance Armstrong. Hoewel hij later zijn titel moest inleveren vanwege dopinggebruik, blijft de rode Škoda een iconisch symbool van de race. In 2012 werd de auto geüpgraded naar een derde generatie Superb, uiteraard opnieuw in een opvallende rode kleur gespoten. De Superb bood veel ruimte aan de raceleiding, waardoor comfortabel zitten gegarandeerd was.

pml1260-d6118896-jpg

Plug-in hybride doet zijn intrede

Vervolgens kwam er de Škoda Superb iV, de plug-in hybride die in 2019 met zijn hybridetechniek een nieuw tijdperk teweegbracht! Hiermee reed hij gedeeltelijk emissievrij en zorgde dit voor een omslagpunt met betrekking tot het inzetten van milieubewuste kilometers. Al snel daarna, in 2020, trad de Enyaq iV toe. Met zijn volledig elektrische kracht stuwde hij de trend naar nieuwe hoogten. Emissievrij rijden houdt de lucht zuiver en zo de prestaties van de rijders ook hoog.

Wacht niet langer en ervaar zelf de toekomst van mobiliteit met Škoda's innovatieve elektrische modellen. Ga voor groen, ga voor Škoda!

20210708tdf5053-a-s-o--romain-laurent-541465a8

Tijdelijk Tourvoordeel

Op de Škoda Enyaq iV krijgt u tijdelijk extra veel Tourvoordeel. Bekijk uw voordeel op onze actiepagina! De actie geldt nog t/m 31 augustus, profiteer dus nu nog!

Ontdek de prachtige wereld van rode Škoda-modellen die de tourdirecteur de afgelopen jaren hebben vergezeld! Bewonder de prachtige beelden van etappewinnaars met de indrukwekkende rode Škoda op de achtergrond. Duik in het verleden en geniet van deze bijzondere momenten. Want: een schonere lucht betekent betere prestaties! Ga mee op deze reis door de tijd!

Door de jaren heen