Complete, sportieve hatchback

Škoda heeft innoverende en opvallende modellen zoals de Enyaq (Coupé) iV. Toch is de Škoda Scala er eentje die de meer bescheiden automobilist weet te raken.

De Škoda Scala valt niet direct op als u door de straten rijdt, met name als de Enyaq Coupé iV te zien is in de (opvallende) kleur Phoenix Orange en voorzien is van de verlichte grille ‘Crystal Face’ Dit kan de Scala natuurlijk niet evenaren, maar toch is de sportieve hatchback van Škoda een zeer compleet uitgerust model waar u veel voordelen mee heeft.

scala-1-085

De ruimste in zijn klasse

Het is een compacte auto, de Scala. Maar toch is de binnenruimte erg groot, zoals Škoda altijd om bekend heeft gestaan. Met de vijf zitplaatsen zit u heel comfortabel en heeft u tevens een kofferbak met 467 tot 1410 liter aan laadruimte, waarmee dit ook de ideale auto is voor sportieve Zaterdagfamilies. Een zeer complete auto dus.

scala-1-050

Simply Clever als altijd

De Scala bezit ook talloze Simply Clever-functies, zoals de paraplu, de ijskrabber en de opbergvakken aan de zijkant van de rugleuningen. Ook een opmerkelijk feitje: de Scala was zelfs de eerste Škoda met de slimme dop die verandert in een trechter bij het openen van het koelwater. Daarnaast is de compacte hatchback leverbaar met cruise control (vanaf de Ambition uitvoering), stoelverwarming voor (Business Edition) en parkeersensoren voor en achter (Business Edition).

scala-27

Functionaliteit

Speciale features als een verlichte grille zult u niet vinden op een Škoda Scala. Wat dit model wel heeft, zijn functionele eigenschappen zoals scherp gelijnde LED-koplampen voor veel licht en dus extra veiligheid. Ook heeft hij een minimaal aflopende daklijn voor veel hoofdruimte achterin en zijn extra donker getinte achterruiten optioneel: een stoere uitstraling die tegelijkertijd heel functioneel is, want het beschermt tegen uv-straling.

De Scala kan ook de show stelen met zijn buitenspiegels en portiergrepen in de kleur van de carrosserie en een sportieve voorbumper met honingraatdesign. Indien u nog meer wilt opvallen, kunt u kiezen voor de Full LED-achterlichten met dynamische richtingaanwijzers, wat al standaard op de Business Edition zit.

scala-1-052

Zo simpel is het leven

Elektrisch rijden is natuurlijk waar de toekomst ligt, maar is momenteel nog niet voor iedereen weggelegd. Om toch aandacht te schenken aan de toekomst, is de Škoda Scala uitgerust met een zuinige 1.0 TSI benzinemotor. Geen stekker of laadkabel, maar toch aangenaam simpel.

U kunt kiezen uit de 95 of 110 pk, welke beide te verkrijgen zijn als handgeschakelde en DSG automaat. Wat ook standaard is, is het zuinige brandstofverbruik van gemiddeld 4,7 liter/100 km (oftewel 1 op 21,3) en een opvallend lichte auto van ongeveer 1200 kg. Hierdoor betaalt u ook relatief weinig wegenbelasting.

scala-1-010

Škoda-ruimte voor een Škoda-prijs

Škoda staat bekend om zijn scherpe prijzen. De Scala is dan ook heel scherp geprijsd, want u rijdt de sportieve hatchback vanaf € 24.890 of met private lease al vanaf € 429 per maand. Daarnaast kunt u met het Škoda Maandabonnement nóg flexibeler rijden met een maandelijks opzegbaar abonnement zonder BKR-registratie, al vanaf € 479 per maand.

Een scherpe prijs voor héél veel auto, hiermee staat de Škoda Scala symbool voor het merk Škoda.