Vernieuwd in alle opzichten

Škoda staat op het punt om de vierde generatie van de populaire Superb te lanceren. De Combi-uitvoering zal vergezeld worden door een elegante hatchback. Deze nieuwe versie van de Superb is niet alleen langer en hoger geworden, maar ook nog aerodynamischer. Het kenmerkende Škoda-ontwerp is verder ontwikkeld en heeft nu een herontworpen Škoda-grille en bijgewerkte deurgrepen. Ook het interieur is volledig opnieuw ontworpen. Voor het eerst in de Superb is er een head-up display en een centraal infotainmentscherm van wel 12,9 inch groot. De versnellingspook komt nu op de stuurkolom, waardoor het middenconsole ruimer wordt. Onder het centrale display bevinden zich de nieuwe innovatieve Škoda Smart Dials met draaiknoppen. Het interieur kenmerkt zich door duurzame materialen, bestaande uit gebruikte stoffen van volledig gerecycled polyester. De nieuwe Superb belooft een meeslepende rijervaring te bieden met een vleugje luxe en duurzaamheid door zijn mild-hybride techniek. Ontdek de toekomst van mobiliteit met de Superb!

some_skoda_superb_covered_mb-4_36d51c40-1536x1920

Mild-hybride aandrijving

De vierde generatie Superb hatchback is nu voor het eerst verkrijgbaar met mild-hybride technologie. In het instapmodel heeft een 1.5 TSI met 110 kW (150 pk) viercilinder benzinemotor die wordt aangevuld met een 48-volt riem-aangedreven startgenerator en een 48V lithium-ion batterij. Hierdoor kan er energie teruggewonnen worden tijdens het remmen. De verzamelde energie wordt opgeslagen in de batterij en kan worden gebruikt om de interne verbrandingsmotor te ondersteunen met elektrisch vermogen of om het voertuig te laten rijden terwijl de motor volledig is uitgeschakeld. Naast de 1.5 TSI hybride biedt Škoda tevens twee 2.0 TSI modellen aan met 150 kW/204 pk en 195 kW/265 pk. Eveneens komen er twee dieselversies (2.0 TDI met 110 kW/150 pk en 142 kW/193 pk). De krachtigste 2.0-uitvoeringen zijn voorzien van vierwielaandrijving. Voor het eerst bij Škoda zijn alle Superb motoren standaard voorzien van een 7-traps DSG-automaat. Alle motoren voldoen ook aan de Euro 6D-emissienorm.

skoda_superb_covered_mb-12_16968ed5-1920x1281

Meer ruimte en verbeterde aerodynamica

Vergeleken met zijn voorganger is de nieuwe Škoda Superb hatchback gegroeid in lengte met 43 millimeter tot een indrukwekkende 4.912 millimeter. Den hoogte is met maar liefst twaalf millimeter toegenomen tot 1.481 millimeter. Dit zorgt voor 12 millimeter meer hoofdruimte voorin en zes millimeter extra voor achterin en ook voor 20 liter meer bagageruimte, die is toegenomen tot een ruime 645 liter. De voertuigbreedte blijft met 1.834 millimeter hetzelfde, evenals de wielbasis, die 2.841 millimeter is. Dankzij geoptimaliseerde luchtinlaten, een innovatief interieur en de vernieuwde buitenspiegels is de aerodynamica verbeterd, wat resulteert in een indrukwekkende luchtweerstandscoëfficiënt (cd) van slechts 0.24. De nieuwste Superb-designstijl behoudt nog wel veel van de kenmerkende sculpturale lijnen.

superb-34dashboard

Een compleet nieuw interieurconcept met meer keuze

Het opnieuw ontworpen interieur van de Superb valt vooral op met zijn vrijstaand centraal display grootte tot wel 12,9 inch. Daarnaast is hij voorzien van een head-up display (dat voor het eerst wordt gebruikt in dit model) en de nieuwe Škoda Smart Dials. Deze drie draaiknoppen onder het infotainmentscherm hebben elk een digitaal display met een diameter van 32 millimeter. De Smart Dials bieden snel en eenvoudig toegang meerdere voertuigfuncties. De herontworpen middenconsole heeft een ruimere en georganiseerde uitstraling, aangezien de versnellingspook nu direct aan de stuurkolom is geplaatst. De traditionele Active, Ambition en Style uitrustingen hebben plaatsgemaakt voor nieuwe opties: Essence en Selection, aangevuld met de Sportline- en Laurin & Klement-versies. Alle modellen hebben een uniek interieurontwerp waarbij eigentijdse concepten samenkomen met duurzaamheid als focus. Ontdek de toekomst van comfortabel autorijden met de nieuwe Škoda Superb!