Bijzondere bedieningsknoppen

Binnenkort worden de nieuwste Škoda Kodiaq en Škoda Superb onthuld. Het interieur van deze auto's is al bekend en er valt iets bijzonders op: er namelijk zijn drie bedieningsknoppen onder het centrale scherm geplaatst. Deze knoppen hebben meerdere functies en spelen een cruciale rol in het gebruiksgemak van de auto. Maar hoe werken ze precies? 

De perfecte mix

"Bij Škoda ligt de focus altijd op gebruiksgemak," zegt Peter Olah, hoofd interieurdesign bij Škoda. "We blijven echte fysieke knoppen gebruiken, omdat ze eenvoudiger zijn dan aanraakknoppen of schuifregelaars. In de nieuwe Kodiaq en Superb combineren we deze knoppen met een klein display en meerdere functies voor een moderne en gebruiksvriendelijke ervaring."

Aandacht op de weg

Elke bedieningsknop heeft een individueel oppervlak en een unieke textuur, wat ze onderweg erg handig maakt. Zo kunt u de aandacht op de weg houden terwijl u snel de juiste knop vindt. Alle drie de bedieningsknoppen zijn uitgerust met een schermpje van 32 millimeter, waarop de actieve functie wordt weergegeven, denk aan de bediening van de climate control. Als u de knop iets langer indrukt, kunt u tussen functies schakelen. Zodra u de gewenste functie ziet, activeert u de functie met één draai aan de knop, wat het voor u een stuk gemakkelijker maakt! 

Efficiënte bediening

De buitenste Smart Dials zijn bedoeld voor zowel de bestuurder als de passagier. Met deze knoppen kunt u niet alleen de temperatuur instellen, maar ook de ventilatie en de stoelverwarming regelen. Kortom, alles om een comfortabele en aangename temperatuur te creëren, of het nu warm en gezellig of verfrissend koel moet zijn. 

Keuze uit verschillende functies

De functie van de middelste knop is aanpasbaar. Via het centrale scherm kunt u vier verschillende functies toewijzen, zoals het regelen van het infotainmentvolume, de ventilatiesnelheid en -richting, het kiezen van rijstanden, of inzoomen op het navigatiescherm, alles wat voor u van belang is voor een prettige rijervaring. 

Op de vrijgegeven interieurfoto's ziet u nog vier traditionele knoppen. Deze zijn bedoeld voor de voor- en achterruitverwarming, luchtrecirculatie en de automatische stand van de climate control. 

Komend najaar zullen de nieuwe Škoda Superb en Kodiaq te bestellen zijn bij Huiskes-Kokkeler. Ervaar zelf de voordelen van deze innovatieve en slimme bedieningsknoppen.