De Nieuwe Škoda Scala

Binnen enkele maanden zal de nieuwe Škoda Scala bij ons in de showroom arriveren. Ontdek nu alvast de sportieve accenten van het design. In 2018 maakte Škoda indruk met de Scala en de Vision RS conceptauto. De Vision RS inspireerde het herontwerp van de Scala, met Dalibor Pantůček als leidende ontwerper. Het resultaat is een Scala die direct herkenbaar is voor Škoda-liefhebbers, met een sportieve en dynamische uitstraling.

De nieuwe versie wordt februari 2024 bij ons in de showroom verwacht!

ontwerper 2

Nieuw karakter voor Škoda Scala

"Het doel van een facelift is altijd om de auto een nieuw karakter te geven," aldus Pantůček. Het ontwerpteam heeft dit doel bereikt door de bestaande vorm van de auto te moderniseren met stijlvolle accenten. De nieuwe grille staat nu meer rechtop en de verticale vinnen zijn zorgvuldig vormgegeven om een fascinerend spel van licht en schaduw te creëren. Op de foto's zie je de zwarte grille van de Monte Carlo-uitvoering; andere versies zullen een grille met een chromen rand hebben. Pantůček merkt op: "De grille is geïnspireerd op historische Škoda-modellen, zoals de geliefde Monte Carlo, en weerspiegelt duidelijk de identiteit en rijke geschiedenis van ons merk."

ontwerper 3

De Nieuwe Škoda Scala met LED Matrix-Technologie

"We introduceren met trots LED Matrix-technologie voor het eerst in dit segment," vertelt Pantůček. Hij benadrukt dat deze technologie optioneel is, terwijl de Scala standaard is uitgerust met Full LED-koplampen. De nieuwe koplampen hebben een slanker ontwerp, wat hen een sportievere en modernere uitstraling geeft in vergelijking met hun voorgangers. "Om de hoogte zo laag mogelijk te houden, moesten we nauwkeurig passen en meten met de onderdelen. De dagrijverlichting is opgesplitst en fungeert tevens als richtingaanwijzer." Dankzij deze unieke dagrijverlichting is de nieuwe Scala al van veraf herkenbaar.

Scala-achterzijde

Vision RS velgen

De Scala ondergaat niet alleen een facelift, maar krijgt ook een nieuwe voorbumper die onmiddellijk in het oog springt dankzij zijn scherpe hoeken. Bij nadere inspectie van de onderste helft van de voorbumper lijken er zelfs diamanten in het radiatorrooster te zitten, die het zonlicht weerkaatsen. "Hierdoor lijkt het alsof de auto ademt," merkt Pantůček op.

Het ontwerp van de 18-inch velgen is geïnspireerd door de Vision RS en is bestemd voor de Monte Carlo-uitvoering. Andere versies zullen genieten van aerodynamische velgen die het brandstofverbruik verlagen. "De velgen van de nieuwe Scala demonstreren dat functioneel design ook aantrekkelijk kan zijn," aldus de ontwerper.

Ontwerptruc die niet zichtbaar is

Wie goed kijkt naar de achterkant van de Scala zal opmerken dat de merknaam op een moderne manier is weergegeven, met de haček in de 'S' verwerkt. Maar dat is niet het enige dat aangepast is; ook de achterlichten en de achterbumper hebben een upgrade gekregen. Hetzelfde recept als aan de voorkant: de achterlichten zijn slanker en dynamischer, terwijl de bumper scherpere lijnen en een nieuwe diffuser heeft. "Wat het slimme ontwerp betreft, zien Scala's met en zonder trekhaak er exact hetzelfde uit - de bumper is identiek," onthult Pantůček met een brede glimlach op zijn gezicht, alsof hij het meest trots is op deze subtiele ontwerptruc die je niet meteen opmerkt.

Op de hoogte blijven van de nieuwe Skoda Scala? klik dan op de onderstaande button en vul het formulier in!