Vierde generatie Superb

Eindelijk is het moment daar! Wij kondigen nu met trots de nieuwe Škoda Superb aan. Deze vierde generatie Hatchback en Combi modellen stralen met hun vernieuwde design pure klasse uit. Het slimme interieur, inclusief Smart Dials, garandeert gebruiksgemak. Duurzame materialen sieren het ruime interieur. Voor de eerste keer is er mild-hybridetechnologie beschikbaar en nu biedt de Superb Combi zelfs een elektrische actieradius van 100 kilometer** dankzij plug-in hybridetechnologie. De nieuwste rijassistentiesystemen zijn standaard. In het voorjaar van 2024 zullen de nieuwe modellen bij ons in de showroom te vinden zijn. Bekijk de modelpagina en blijf op de hoogte!

Langer dan hun voorgangers

De nieuwe Superb-modellen zijn groter dan hun voorgangers, met de Hatchback op 4,91 meter (+4,0 cm) en de Combi op 4,90 meter (+4,3 cm). Beide hebben een breedte van 1,85 meter (-1,5 cm) en met een hoogte van 1,48 meter delen ze een ruime wielbasis van 2,84 meter. Deze ruimte vertaalt zich naar voldoende beenruimte voor alle passagiers. Bovendien bieden ze zowel voor- als achterin meer hoofdruimte en grotere bagageruimtes. De Hatchback heeft nu 645 liter bagageruimte (+20 l), terwijl de Combi een ruime 690 liter biedt (+30 l), uitbreidbaar tot 1.920 liter met neergeklapte achterbank.

Scherp Design

De nieuwe Superb valt op door zijn gestroomlijnde design, dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan een efficiënte luchtstroom. De Hatchback heeft een indrukwekkend lage luchtweerstandscoëfficiënt (Cw-waarde) van 0,23 (0,25 voor de Combi). Het ontwerp weerspiegelt de moderne Škoda-designtaal met een opvallende achthoekige grille en geavanceerde LED Matrix-koplampen. Deze koplampen bevatten 36 matrix-segmenten voor dim- en grootlicht, omringd door kristalachtige dagrijverlichting. Slanke C-vormige achterlichten worden verbonden door een subtiele lichtstrip. U kunt kiezen uit verschillende wielmaten, variërend van 16 tot 19 inch, afhankelijk van welke uitvoering u kiest.

Standaard virtual cockpit

De Virtual Cockpit (10 inch) is nu standaard in elke Superb. Het topmodel van Škoda heeft voor het eerst een indrukwekkend vrijstaand 13 inch infotainmentscherm met stem- en gebarenbediening als standaard feature. Een head-up display is beschikbaar als een optionele extra. Bovendien draagt de opgeruimde uitstraling van het interieur bij aan het feit dat de selector van de standaard DSG-transmissie nu is verplaatst naar de stuurkolom.

Optimaal bedieningsgemak

Smart Dials bieden ultiem gemak door aanpasbare bediening van functies zoals geluidsvolume, ventilatiestroom en rijmodi via draai- en drukknoppen met geïntegreerde kleurendisplay (32 mm). Fysieke knoppen zijn beschikbaar voor zaken zoals raamventilatie, achterruitverwarming, luchtrecirculatie en automatische airco. Via de Climate Control Menu-knop kunnen stoelverwarming, stuurverwarming en ruitverwarming eenvoudig worden geregeld. De nieuwe Phonebox maakt draadloos opladen van twee telefoons mogelijk (15 W), terwijwijl het interieur verschillende 45 W USB-C-poorten heeft voor het opladen van laptops en tablets.

Altijd online

Dankzij de constante online connectiviteit van de nieuwe Superb kunnen over-the-air updates voor het infotainmentsysteem worden uitgevoerd. Bovendien krijgt de bestuurder toegang tot online routeplanning en andere online diensten. Via de app kunnen ook diverse (laad)functies van de Superb Combi Plug-In Hybrid op afstand worden bediend.

Duurzaam materiaal

De nieuwe Superb, net als de Enyaq en nieuwe Kodiaq, biedt verschillende Design Selections om uit te kiezen. Optioneel zijn Ergo-stoelen beschikbaar, bekleed met geperforeerd leder en voorzien van verwarmings-, ventilatie-, massage- en geheugenfuncties, inclusief Smart Comfort Entry. Bovendien is er een focus op duurzaamheid, aangezien alle bekledingsstoffen, inclusief die van de hemelafwerking, vervaardigd zijn uit 100% gerecyclede materialen.

Simply Clever-functies

De nieuwe Superb introduceert handige Simply Clever-functies, waaronder een elektrisch bediende bagageruimteafdekking voor de Combi. De Jumbo Box onder de centrale armsteun biedt 5,5 liter opbergruimte en bevat een 12V aansluiting, een uitneembaar brillenvak en een houder voor display-cleaners. Daarnaast zijn er geïntegreerde houders voor smartphones aan de achterkant van de stoelleuningen en een verschuifbare middenarmsteun achter met bekerhouders en opbergruimte voor tablets. Dit maakt het interieur nog praktischer.

Mild- en plug-in Hybride

In Nederland biedt de nieuwe Superb keuze tussen mild-hybride- en plug-in hybride-aandrijvingen, standaard met een automatische DSG-transmissie. De Škoda Superb Combi Plug-In Hybrid levert 150 kW/204 pk en heeft een elektrische actieradius van 100 kilometer** dankzij een 25,7 kWh accu. Opladen kan met 11 kW (wallbox, openbare laadpunten) en nog sneller met 50 kW snelladen (25 minuten van 10-80%).

De Superb 1.5 TSI e-TEC, met 110 kW/150 pk, maakt gebruik van mild-hybridetechnologie, waaronder een 48-volt riemaangedreven starter-generator, een lithium-ion batterij en de nieuwste generatie cilinderuitschakeling (ACT+). Tijdens het remmen wordt elektriciteit teruggewonnen, wat kan worden ingezet voor een extra vermogensboost en om de benzinemotor uit te schakelen en in 'zeilmodus' te gaan.

De meest moderne rijassistentiesystemen

De nieuwe Superb is voorzien van geavanceerde rijassistentiesystemen, waaronder Turn Assist voor het waarschuwen bij het afslaan en Emergency Steering Assist om ontwijkende manoeuvres te ondersteunen. Crossroad Assist waarschuwt voor naderend verkeer van links of rechts en kan automatisch remmen als dat nodig is. Exit Warning waarschuwt voor naderend verkeer bij een openstaand portier. Intelligent Park Assist maakt automatisch inparkeren mogelijk.

Dankzij verbeterde sensoren en camera's zijn bestaande rijassistentiesystemen verder verfijnd. Bijvoorbeeld, Travel Assist verbetert de zichtbaarheid van voertuigen in de directe omgeving in de Virtual Cockpit. Het Assisted Drive Basic-pakket combineert Adaptive Lane Assist en Adaptive Cruise Control met navigatie om de snelheid aan te passen bij bochten, kruisingen en rotondes. Traffic Jam Assist maakt gedeeltelijk geautomatiseerd rijden mogelijk in druk verkeer (tot 60 km/u), met behulp van Adaptieve Cruise Control en Adaptive Lane Assist.

Side Assist-techniek gaat nóg verder

Side Assist ziet nu naderend verkeer van achteren op een afstand van 90 meter (voorheen 70 meter) en Front Assist herkent nu ook fietsers. De nieuwe Superb heeft verbeterde aandachtssystemen, waaronder Attention en Drowsiness Assist, die de bestuurder waarschuwen bij vermoeidheid. Crew Protect Assist komt in actie bij een noodstop of dreigende aanrijding en activeert automatisch maatregelen zoals het sluiten van ramen, aanspannen van gordels en het inschakelen van alarmverlichting. Emergency Assist kan de Superb automatisch tot stilstand brengen en een noodoproep verzenden in noodgevallen, terwijl de portieren worden ontgrendeld voor hulpdiensten en de interieurverlichting wordt geactiveerd.

De nieuwe Superb en Superb Combi zullen vanaf het voorjaar van 2024 bij ons in de showroom te bewonderen zijn! Alvast meer weten over de nieuwe Superb en de Superb Combi? Bekijk de modelpagina van uw favoriete uitvoering! 

Wilt u nog dit jaar rijden in de huidige Superb of Superb Combi? bekijk hier onze huidige voorraad.

* *Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.