Nieuw al vanaf € 42.040 (inclusief subsidie)!

Škoda is een merk dat bekend staat om zijn functionaliteit en prijsbewustheid. Hierbij legt het merk de nadruk op bruikbaarheid in combinatie met prestige. De Enyaq (iV) is zowel geschikt voor het gezin, als voor zakelijk gebruik. Met zijn ruime interieur en geavanceerde elektrische technologie biedt deze SUV het beste van beide werelden. Of u nu met het hele gezin op pad gaat of naar uw zakenrelaties, de Enyaq biedt de perfecte combinatie van functionaliteit en stijl. Ontdek zelf waarom de Enyaq de ideale keuze is voor gezinsgebruik én zakelijk rijden. De Enyaq is extra interessant voor zakelijk gebruik vanwege zijn lage bijtellingsregeling, want u rijdt hem al vanaf € 242 per maand! En hoe geschikt is hij als gezinsauto?

Large JPG-ENQ_NG_033(-)_ENQmain_cat0920

SUV en gezinsauto in één

De Enyaq is de ideale combinatie van een SUV en een gezinsauto. Hoewel traditioneel gezien een SUV en een gezinsauto niet de meest logische combinatie lijken, heeft Škoda met de Enyaq een revolutionaire benadering gevonden. Terwijl een Sports Utility Vehicle oorspronkelijk ontworpen is als een terreinwagen met een verhoogde bodemvrijheid, ziet een SUV als gezinsauto vaak weinig off-road gebruik. Daarnaast brengt de hoge bouw van een SUV typisch een hoog zwaartepunt met zich mee, wat zorgt voor een hogere luchtweerstand. Om dit te verbeteren heeft Škoda bij de introductie van de Enyaq zijn aandacht gevestigd op het verlagen van haar SUV-carrosserie. Hiermee onderscheidt het model zich door zijn unieke lage positie op de wielen. Hoewel de Enyaq er voor een SUV misschien wat laag uitziet, dient dit doelbewust als compensatie voor het hoge zwaartepunt en draagt het bij aan een verbeterde aerodynamica. Wat de Enyaq wel écht een SUV maakt, zijn de stoere uitstraling van de hoog opgetrokken neus, de hoge schouderlijn en de krachtige blik in de koplampen. Ervaar zelf het comfort en de stijl van de Enyaq.

Web Ready JPG-ENYAQ iV_2021_SoMe_010_LIFESTYLE_OrigSize

Ruimer dan hij oogt

“Als je normaal doet, doe je al gek genoeg” is een welbekend cliché, maar hier heeft Škoda met de Enyaq goed gehoor aan gegeven. Het interieur is een wereld waar milieubewuste keuzes samenkomen met ultiem comfort. Škoda heeft bewust gekozen voor duurzame materialen, zoals veganistisch leder, waardoor de Enyaq ook een ethisch verantwoorde keuze is. Toch is het design tijdloos en past het volledig bij de andere Škoda-modellen. Dankzij de slimme integratie van de batterijen in de vloer en de hoogte van de Enyaq, is er een wereld aan binnenruimte voor zowel de bestuurder als de bijrijder. Zelfs wanneer de voorstoelen volledig naar achteren zijn geschoven, is er nog steeds overvloedige hoofd- en beenruimte voor de achterpassagiers. De Enyaq biedt tot wel 585 liter bagageruimte met alle mogelijke zitplaatsen in gebruik, waarmee hij de ruimste is in zijn klasse.

Stap in de Enyaq en ervaar de perfecte balans tussen functionaliteit en luxe. Het is tijd om het gewone buitengewoon te maken.

dsc8163-kopie

Simply Clever

Uiteraard is ook de Enyaq voorzien van de nodige "Simply Clever" benodigdheden. De handige accessoires die het leven van een Škoda-rijder toch net wat extra makkelijker maken, zoals zijn parapluhouder in de voorportieren, telefoonstandaards in de hoofdsteunen, een parkeerkaarthouder in de A-stijl en een ruitensproeiervloeistoftank met ingebouwde trechter. Aangezien de Enyaq volledig elektrisch is, is er ook nog een speciaal vak voor de laadkabel, inclusief een speciaal doek om de kabel schoon te houden. Gebruiksvriendelijkheid was nog nooit zo hoog als nu!

Web Ready JPG-SKODA ENYAQ iV SPORTLINE

Uitrusting

Hoe is de Enyaq uitgerust? Toen het model debuteerde werd er ambitieus een nieuw audio-, communicatie- en navigatiesysteem aangekondigd. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden binnen het moderne en luxueuze infotainmentsysteem met augmented reality, waarin verschillende functies te vinden zijn. Het is in de Enyaq mogelijk om meerdere functies die u vaker gebruikt op te slaan als favoriet. Alles naar uw eigen wens instellen vergt enige tijd, maar dan heeft u wel direct alles naar uw eigen voorkeur ingericht staan. 

Tevens is het infotainment te bedienen via de moderne spraakfunctie. De ideale oplossing als u even niet de tijd heeft om op het scherm te zoeken, maar dat de software van Škoda dit voor u doet. Functies in de spraakbediening worden voortdurend verbeterd, waardoor er regelmatig software-updates gelanceerd worden. In het dashboard is achter het stuur een duidelijk digitaal display te vinden waar de belangrijkste informatie overzichtelijk op weergegeven wordt, zoals snelheid en actieradius. Op het head-up display wordt de snelheid ook weergegeven, evenals de navigatie instructies, zodat u onafgebroken een blik kunt houden op de weg.

Web Ready JPG-ENYAQ iV_2021_SoMe_00551_SIDE_OrigSize

Tot 520 kilometer actieradius

De Škoda Enyaq is leverbaar met een 52, 58 of 77 kWh sterk accupakket, waarmee respectievelijk een actieradius is van 365, 397 en 537 km (WLTP). Snelladen is mogelijk aan een 100 kW of een 125 kW snellader, waarmee de accu in 38 minuten van 5 naar 80% opgeladen kan worden. De laadsnelheid wordt dan op het grote centrale scherm uitgedrukt in kilometers per minuut, hoewel dit in de praktijk natuurlijk per bestuurder verschilt. Ook de rijeigenschappen zijn echt Škoda gebleven. In rustgevende stilte wordt de Enyaq opgestart en accelereert hij vloeiend bij de eerste meters. Waar vele andere elektrische auto’s uitblinken in hele snelle acceleraties en tussensprints, heeft Škoda de voorkeur gegeven aan een geleidelijk lopende acceleratie. Lange afstanden worden dan ook moeiteloos afgelegd, waardoor het voordeel van verbrandingsmotoren gedeeltelijk, zo niet volledig, wegvalt. Elektrisch rijden wordt met de Enyaq nóg leuker gemaakt en maakt hem geschikt als zowel gezinsauto, als zakenauto.

enyaqiv-4

Extra energie besparen

In eerste instantie wordt er door de software het rijgedrag van de Enyaq bepaald, maar dat kunt u ook zelf handmatig beïnvloeden. Er zijn namelijk hendels bevestigd achter het stuurwiel waarmee u zelf kunt bepalen hoe sterk de Enyaq inhoudt als u het stroompedaal loslaat, zodat u energie terugwint. Doet u dit niet met deze hendel, dan wordt er afhankelijk van de situatie bepaald hoe sterk de auto afremt. Wanneer op basis van het navigatiesysteem wordt geconstateerd dat een bocht nadert, wordt er sterker ingehouden dan op een rechte weg. Al met al een handige en slimme innovatie.

Web Ready JPG-SKODA ENYAQ iV Founders Edition (1)

Ook sportief rijden

De Enyaq heeft voor de sportieve bestuurders onder ons ook een sport-stand, waarop de auto sneller reageert op impulsen op het stroompedaal en wordt tevens de besturing zwaarder gemaakt. Met name op de snelweg blijft de auto dan makkelijker rechtuit rijden. Kiest u voor de eco-stand, daalt het energieverbruik en houdt de Enyaq meer terug in het rijgedrag. Gemiddeld rijdt de Enyaq (normale rijstand) 19 kWh per 100 km en dat is een erg laag verbruik gezien het gewicht van de auto. Gaat u zuinig met uw energieverbruik om, dan kunt u de voorgeschreven WLTP actieradius eenvoudig realiseren.

Web Ready JPG-Škoda Zomercampagne 2023 (2)

Alles draait om vertrouwen

Škoda streeft ernaar om haar modellen zo betrouwbaar mogelijk te houden. Dat kan maar op één manier echt worden getest in de praktijk: op een slecht wegdek en verkeersdrempels. Met zijn 2 ton aan gewicht weet de Enyaq zich goed staande te houden. De eerste auto’s op de wereld hadden een zeer stevig onderstel, waardoor ze stuiterend werden op onregelmatige wegen. De Enyaq is juist erg comfortabel op slechte wegen. In bochten ervaart u pas de zwaarte van de auto, want tussen de stuurbeweging en de koerswijziging zit wel enige tijd. De balans van de auto voelt erg fijn aan vanwege het lage zwaartepunt en de afstemming van het onderstel. Bij hoge snelheden in de bocht stuurt de Enyaq probleemloos en dat geeft de bestuurder veel vertrouwen.

De ideale gezinsauto?

Of de Škoda Enyaq de ideale gezinsauto is, verschilt natuurlijk per huishouden. Voor de Enyaq heeft u eerst een laadpaal nodig en die moet natuurlijk wel gefaciliteerd kunnen worden. Kijken we naar de praktische eigenschappen, dan is de Enyaq erg veelzijdig. Met bagageruimte van 585 tot 1710 liter (met de achterbanken neergeklapt) biedt de Enyaq ontzettend veel ruimte. Ook zorgt zijn lage design voor minder luchtweerstand, waardoor deze Škoda efficiënt met energie omgaat, net als in zijn rijgedrag. U kunt zelf uw ideale rijstijl bepalen. Daarbij zorgen de "Simply Clever" voorzieningen voor een aangenamere gebruiksvriendelijkheid.

De Enyaq is verder een stille, vlotte en comfortabele Škoda en rijdt u voordelig per kilometer. Dankzij de grote batterij en het snelle laden kan zorgeloos worden gereisd, ook op langere afstanden. Het typische moderne Škoda uiterlijk, de gebruiksvriendelijke bediening én de dynamische rijeigenschappen geven de Enyaq een unieke identiteit. Veel ruimte en rijplezier met een prijs vanaf € 42.040 (inclusief EV-subsidie) of in de bijtelling vanaf € 242 per maand!