Toch even tijd voor nemen

U stapt in en rijdt weg, zo gaat het vertrek bij de meeste bestuurders. Toch is het verstandig om vóór het wegrijden de bestuurdersstoel zo goed mogelijk in te stellen. Maar hoe doet u dat?

45-enyaq-iv-dpl

Altijd goed na een rit van een andere persoon

Een goede zithouding is één van de belangrijkste aspecten voor een comfortabele rit. Dit kan voorkomen dat u oververmoeid raakt of fysieke klachten krijgt, zoals kramp in uw benen. Neem dus altijd even de tijd om de bestuurdersstoel van uw auto goed in te stellen. Bedenk ook dat u dit opnieuw moet doen als er iemand anders in uw auto heeft gereden. Die persoon heeft mogelijk de stoel naar eigen wensen versteld.

750-20-storyboard-infografika-sedacka-en-copy

Vijf makkelijke stappen

Een autostoel goed instellen is niet heel moeilijk als u weet wat de beste manier is. Wanneer u de volgende 5 tips goed uitvoert, is uw zithouding achter het stuur goed:

1. Ga goed naar achteren zitten tegen de rugleuning aan. Zorg ervoor dat de hoek tussen uw benen en romp ongeveer 90 graden is. Laat uw bovenbenen volledig rusten op de zitting.

 

2. Verstel de stoel in lengterichting totdat uw benen licht gebogen zijn op het moment dat u de pedalen volledig intrapt.

 

3. Stel de rugleuning zo in dat uw polsen op de bovenkant van het stuurwiel rusten wanneer uw armen licht gestrekt zijn. Zorg ervoor dat uw volledige rug en schouders de leuning raken.

 

4. Let bij het instellen van de stoelhoogte erop dat u minimaal een vuist kunt maken tussen uw hoofd en het dak van de auto. Zorg er verder voor dat u door het midden van de voorruit kijkt wanneer u in deze positie zit.

 

5. Positioneer de hoofdsteun zo dat de bovenkant ervan gelijk is aan de bovenkant van uw hoofd. Let erop dat de hoofdsteun zo dicht mogelijk bij uw hoofd zit, in ieder geval niet verder dan vijf centimeter verwijderd is.

skodaoctaviaagrstoelen

Zelfs de passagiersstoel kan de hoogte in

Hoe u de bestuurdersstoel van uw Škoda kunt verstellen, hangt af van het specifieke model dat u heeft. De Škoda Fabia wordt bijvoorbeeld standaard geleverd met een bestuurdersstoel die in hoogte verstelbaar is. Als u kiest voor het tweede uitrustingsniveau, de Ambition, krijgt u ook een middenarmsteun om nog comfortabeler te zitten. Met de uitvoeringen Business Edition en Monte Carlo kunt u ook de hoogte van de passagiersstoel aanpassen.

Large JPG-KRQ_FL_036

Karoq gaat nog een stapje verder

De Škoda Karoq is altijd voorzien van zowel een bestuurdersstoel als een passagiersstoel die in hoogte verstelbaar zijn, ongeacht de uitvoering. Vanaf de Business Edition Plus wordt stoelverwarming toegevoegd aan de uitrusting, zodat u nog comfortabeler kunt zitten tijdens de winter. Vanaf het tweede uitrustingsniveau (Business Edition) heeft u ook de beschikking over lendensteunverstelling op de voorstoelen. Dit zorgt ervoor dat de holte van uw rug goed wordt ondersteund.

enq-ng-023

Kodiaq zelfs een slim geheugen

Met de Škoda Kodiaq bent u helemaal aan het juiste adres voor comfortabel zitten. De lendensteunverstelling laat zich elektrisch bedienen in de Sportline Business en bovendien is de bestuurdersstoel elektrisch te verstellen. Om het gebruik van meerdere bestuurders makkelijker te maken, is de Kodiaq ook uitgevoerd met een geheugenfunctie. Dit zorgt ervoor dat u niet steeds opnieuw de stoel moet instellen, nadat iemand anders in de auto heeft gereden. 

Benieuwd hoe u uw stoelen kunt verstellen en wat er mogelijk is? Download dan de online handleiding van uw Škoda via de onderstaande button.