1920-winter

Zeven tips om uw auto winterklaar te maken

Of we aankomende winter sneeuw kunnen verwachten of niet, is nog maar de vraag. Toch wordt het weer de laatste tijd steeds extremer. Mocht er een witte winter worden, zijn er in ieder geval een aantal tips van Škoda om de winter door te komen. Deze checklist met zeven punten zorgt ervoor dat u goed voorbereid de winter ingaat en zal u niet voor verrassingen komen te staan.

1. Een schone ruit

Goed zicht is ontzettend belangrijk. Het niveau van de ruitensproeiervloeistof moet natuurlijk op peil zijn. Vul zo nodig bij met antivries, dan bent u ook verzekerd van een schone voorruit als het gevroren heeft. Ruitensproeiervloeistof met antivries is blauw van kleur (de zomerse variant is roze). Dankzij de slimme dop met trechter op alle Škoda-modellen is morsen geen issue meer.

2. Vergeet de handrem

Wanneer uw Škoda geen elektronische handrem heeft, kunt u hem beter alleen in de eerste versnelling laten staan of in het geval van een automaat, in de Parkeer-stand. Zo kunt u voorkomen dat de handrem vastvriest. Heeft u toch de handrem aangetrokken met als gevolg dat deze vastzit? Trek hem (voorzichtig) extra stevig aan, zodat het ijs breekt. Ook kunt u de motor een kwartiertje laten draaien, dan ontdooit de handremkabel. 

Web Ready PNG-Wintercampagne 2022-2023 (2)

3. Alternatief voor krabben

Iets dat we allemaal wel eens meemaken: Vroeg in de ochtend haasten naar het werk, maar eenmaal bij de auto aangekomen, is de voorruit volledig dichtgevroren. Dit kan voorkomen worden door de avond ervoor een anti-ijsdeken op de voorruit te leggen. Bent u deze vergeten? Loop naar de tankklep en haal de ijskrabber tevoorschijn. Bij de Enyaq iV zit dit typische Škoda-handigheidje in de achterklep.

4. Alles inslaan

Naast de ruitensproeiervloeistof en een anti-ijsdeken zijn er nog meer spullen die u alvast kunt verzamelen voordat eventueel de vrieskou naar Nederland komt. Zoals een slotontdooier, als uw Škoda geen KESSY heeft. Deze bewaart u wel buiten de auto.

Ook hebben bijna alle Škoda's een ijskrabber en bij sommige modellen is er een uitneembare LED-zaklamp in de kofferbak te vinden; handig als u in het donker na het uitstappen de weg naar uw voordeur wilt checken op ijsvorming, zodat u niet uitglijdt.

5. Houd jezelf warm

Een warme deken in de auto leggen komt altijd van pas. U hoopt hem nooit nodig te hebben, maar mocht u onverhoopt langs de weg stil komen te staan, dan is deze zeer wenselijk. Denk ook aan een veiligheidsvest, die is bij pechgevallen in veel landen ook zelfs verplicht. De set van 4 platte veiligheidsvesten kunt u onder de voetmatten van uw auto leggen. Uit het zicht en tóch binnen handbereik.

 

Wintercheck_SKODA

6. Rubber als bescherming

Rubber schijnt goede bescherming te bieden, ook aan uw Škoda. Het gaat namelijk om de rubberen voetmatten bij alle zitplaatsen. In de wintermaanden voorkomen deze matten dat het interieur van uw auto vies wordt van de sneeuw en modder. Ze zijn daarnaast makkelijk schoon te maken en te verkrijgen voor alle Škoda-modellen.

7. Doe de Škoda Wintercheck

Voordat de winterperiode ingaat, is het natuurlijk verstandig om de wintercheck te doen voor uw Škoda. Zo controleren wij voor u de banden, remmen, accu, motor en nog veel meer! Daarnaast is het checken van het onderstel van de carrosserie essentieel om de winter verzorgd in te gaan. Gaat u met de auto op wintersport? Dan kunt u altijd nog een stapje verder gaan door te kiezen voor een bagagekoffer, speciaal op maat gemaakt voor uw Škoda. Vergeet verder niet te checken in welke Europese landen winterbanden verplicht zijn.

Maak uw afspraak voor de wintercheck