In Hannover

Het langverwachte VW Bus Festival keert na 16 jaar afwezigheid terug op 23 juni. In Hannover zullen het Messegelände en de Hermes-Platz van 23 tot en met 25 juni het epicentrum zijn voor duizenden Volkswagen-busliefhebbers. Alle 13.000 campingplaatsen zijn uitverkocht en ruim 6.000 busbezitters hebben zich aangemeld. Het festival biedt talloze activiteiten, waaronder een concours d'élégance en een foodmarkt. Bovendien maakt de nieuwe ID. Buzz met lange wielbasis zijn Europese debuut, gepresenteerd door acteur Ewan McGregor.

bls-oumlsterreich.jpeg

Grootser dan ooit

De wereldwijde bijeenkomst van Volkswagen-busjes, met meer dan 6.000 aangemelde deelnemers, is een enorm succes. Liefhebbers uit binnen- en buitenland zullen de komende dagen naar Hannover komen. Het evenement belooft een uitgebreid programma met live muziek, een concours d'élégance, een markt voor onderdelen en souvenirs, een grote foodmarkt en een speciale 'Bulli Kids Club' voor kinderen. Een hoogtepunt van het festival is de Europese première van de nieuwe ID. Buzz met lange wielbasis, die gepresenteerd wordt door de beroemde Schotse acteur Ewan McGregor, bekend van films zoals Star Wars en Trainspotting.

06vwn-sophie-1950-kroepke.jpg

Opvallende bussen

Het VW Bus Festival begint met een feestelijk konvooi van Volkswagen-busjes dat vertrekt vanuit de fabriek in Hannover en naar het festivalterrein rijdt. Daar zijn meer dan 6.000 unieke bussen te bewonderen, waaronder de oudste Volkswagen T1 genaamd 'Sophie' (bouwjaar 1950, chassisnummer 20-1880) en de originele 'Plattenwagen'. Ook zullen er veel Nederlandse bussen aanwezig zijn, die in een konvooi vanuit Enschede naar Hannover rijden. Kortom, een onvergetelijke dag voor busliefhebbers en fans van over de hele wereld.