Al ruim 70 jaar een icoon

De Volkswagen-bus is een absoluut icoon, maar de Volkswagen Samba-bus is simpelweg legendarisch. In 1951 werd deze buitengewone bus geïntroduceerd met het doel om alle passagiers tijdens hun reizen door de Alpen een ongeëvenaard uitzicht te bieden. Met extra ramen en een volledig openend canvas-dak voldeed hij perfect aan die verwachtingen. Nu herintroduceert de nieuwe ID. Buzz met lange wielbasis dit onvergetelijke Samba-gevoel met een ultramodern, glazen dak dat zowel slim als ontzettend stijlvol is.

id.buzz-panodak1

Bijzondere kleurstelling

Volkswagen ontwierp een auto met een panoramisch uitzicht op adembenemende routes, waardoor romantiek erg voelbaar is. Het Duitse merk heeft bedacht dat extra raampjes in het dak van de T1 perfect geschikt zijn voor deze ervaring. Het canvas dak kan zelfs volledig geopend worden, waardoor u nog meer licht heeft en zelfs het gevoel van een cabriolet krijgt. Voorin of achterin, in de Samba-bus kunt u optimaal genieten van de prachtige omgeving. Bovendien waren de 'Samba's' destijds de meest luxueuze Volkswagen-busjes die te koop waren, met hun elegante two-tone kleurstelling. Tegenwoordig zijn het waardevolle verzamelobjecten.

id.buzz-panodak1

Samba-beleving in de ID. Buzz

Het legendarische Samba-gevoel komt opnieuw tot leven in de Volkswagen ID. Buzz met lange wielbasis! Met zijn opvallende designkenmerken, zoals de V-vormige neus en de two-tone kleurstelling, straalt hij pure blijdschap uit. Maar het absolute hoogtepunt is het grote (1,71 x 1,04 m) glazen panoramadak dat de twee voorste zitrijen bedekt. Dit is de nieuwste ongeëvenaarde feature in de wereld van Volkswagen. Wat dit dak verder speciaal maakt, is het gebruik van smartglass, dat komend najaar ook te vinden is in de nieuwe Volkswagen ID.7. Met een simpele touchslider of een stemcommando kunt u moeiteloos schakelen tussen transparant en ondoorzichtig. Dit is mogelijk met elektronische controle van een vloeibaar-kristallijnelaag. Ervaar het ultieme van ruimte en licht in de ID. Buzz!

sambabus4

Hoe werkt smartglass?

Met een transparant dak geniet u van een ongeëvenaard veel uitzicht op de sterrenhemel of bewondert u de iconische toppen van de Alpen. Wanneer het dak in de ondoorzichtige stand wordt gezet, beperkt het de hoeveelheid lichtinval en biedt het bescherming tegen de felle zonnestralen voor de inzittenden. Bovendien dragen moderne coatings bij aan het behoud van een aangename interieurtemperatuur, waardoor de airconditioning minder intensief hoeft te werken. Hierdoor profiteert u op koude dagen van een langere behoud van de warmte in het interieur én biedt het slimme dak ook nog eens 30 mm extra hoofdruimte. Al deze voordelen dragen bij aan een onvergetelijke Samba-ervaring.