Komende week gepresenteerd

Exact 50 jaar terug debuteerde een echte Automotive icoon: de Volkswagen Passat. Met meer dan 30 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht, staat dit ruime, luxe model enkel achter de Golf en nog vóór de Kever als bestverkochte Volkswagen ooit. De langverwachte onthulling van de nieuwe Passat heeft plaatsgevonden tijdens de IAA Mobility in München (5 t/m 9 september 2023) en wordt gevolgd door de levering van de Passat Variant in het eerste kwartaal van 2024.

Nog nooit zo comfortabel geweest

De aandrijflijn krijgt een vernieuwing met drie nieuwe plug-in en mild-hybride opties. De geheel vernieuwde Passat Variant biedt tevens de keuze voor het geavanceerde Dynamic Chassis Control Pro en slimme ergoActive-stoelen met een ontspannende massagefeature, voor een ongekend niveau van comfort. Om het plaatje compleet te maken, introduceert de nieuwe Passat ook het hypermoderne infotainmentsysteem MIB4.

Zelfde hoogte, maar ruimer

De alweer negende generatie van de Passat Variant symboliseert een erfenis van design naar de tijd van nu met echte allure. Het nieuwe ontwerp slaat met dynamiek en op belangrijke punten zijn de afmetingen verfijnd. De wielbasis is nu 2.841 mm, een toename van 50 mm. Dit is voordelig voor de binnenruimte en past de proporties van de Passat aan voor een betere balans. Over de gehele lengte strekt hij zich uit tot 4.917 mm, met een groei van 150 mm, terwijl de breedte met 20 mm groeide tot 1.852 mm. Enkel de hoogte van 1.506 mm is hetzelfde gebleven.

Interieur met meer gebruiksvriendelijkheid en comfort

Volkswagen heeft geluisterd naar de wensen van klanten: een uitnodigend interieur creëren dat naadloos aansluit bij de merkwaarden van Volkswagen, deze is ook duidelijk aanwezig. Het dashboard heeft een nieuwe basis voor een frisse start. Met het nieuwe MIB4-infotainmentsysteem is er een tweedelig geheel. Achter het stuur neemt het digitale cockpitdisplay een centrale plaats in, dat u naar persoonlijke voorkeuren kunt instellen. Het centrale infotainmentscherm ligt binnen handbereik en is gemakkelijk af te lezen met innovatieve grafische symbolen die navigatie en verdere functies vereenvoudigt.

Standaard bezit de nieuwe Passat een centraal display van 12,9 inch, terwijl een optionele upgrade het uitbreidt naar een indrukwekkende 15 inch, afhankelijk van de gekozen uitrusting. Het domein van systeemaanpassingen zijn uitgebreid met innovatieve IDA-spraakbesturing, waarmee u moeiteloos met uw stem opdracht kunt geven voor acties, waardoor aanpassingen eenvoudiger worden. Deze displays zijn voorzien van een speciale coating om reflecties en verblinding te voorkomen.

Met de introductie van de MIB4-technologie wordt informatie duidelijk geprojecteerd op de voorruit via een geavanceerde head-up display. Dit geeft een echte augmented reality-ervaring, waarmee digitalisering werkelijkheid wordt.

Nieuwe aandrijflijnen en een hightech platform

Met het moderne MQB evo-platform wordt u ondergedompeld in een wereld van vooruitstrevende innovaties met zelfs lagere ontwikkelingskosten. Dit omdat alle ontwikkelingsuitgaven worden verdeeld over de MQB-familie, waardoor rijvoordeel voor velen toegankelijk wordt. De Passat biedt een optionele upgrade met Dynamic Chassis Control Pro: de nieuwe generatie adaptieve chassisregeling. Een primeur is de Vehicle Dynamics Manager, die het elektronische differentieel (XDS) en dynamische schokdempers aanstuurt die in het Dynamic Chassis Control Pro-systeem zitten. Het resultaat: verhoogde stabiliteit, wendbaarheid en precisie door doelgerichte remingrepen en voortdurende controle over demperstijfheid.

Standaard compleet

De nieuwe Passat biedt keuze uit vier uitrustingslijnen: Passat, Business, Elegance en R-Line. Deze lijnen vertonen aanzienlijk geavanceerdere functies in vergelijking met vorige generaties. De basisuitrusting van de Passat omvat bijvoorbeeld het gloednieuwe MIB4-display, 'App-Connect' integratie voor draadloze smartphones, automatische airconditioning, krachtige USB-C-poorten (voor) en slanke zwarte dakrails. Op het gebied van geavanceerde rijhulpsystemen heeft hij standaard Adaptive Cruise Control, Side Assist voor dode hoeken, Front Assist voor afstandscontrole, Lane Assist voor rijstrookbehoud, Park Distance Control met voor- en achteruitrij sensoren, Rear View camera voor achteruitrijden, en zelfs Dynamic Road Sign Display. Bovendien zijn LED-koplampen en -achterlichten standaard voor een heldere rit. Met de nieuwe Passat Variant kunt u tot wel 100 kilometer elektrisch rijden!

Meer weten over de nieuwste features? Lees alle informatie op onze modelpagina.