Park Assist Pro

De auto parkeren is voor een aantal autobestuurders een uitdagende opgave. Tegenwoordig bestaan er al veel parkeerassistenten in de moderne Volkswagen-modellen om het inparkeren voor iedereen makkelijker te maken. De Volkswagen ID.7 heeft de meest innovatieve assistenten met Park Assist Pro, waar een geheugenfunctie in zit geïmplementeerd. Hiervoor hoeft u zelfs niet eens  achter het stuur te zitten.

parkassistpro1

Geheugenfunctie?

Met zijn nieuwe Park Assist Pro worden de elektrische ID.-modellen onderscheidend ten opzichte van andere Volkswagens, zoals ook de ID.7. Als u de ID.7 heeft geparkeerd, kan u de zojuist afgeronde parkeermanoeuvre opslaan. De volgende keer dat u weer op deze locatie komt, biedt de Park Assist Pro het vervolgens automatisch aan om het parkeren op zicht te nemen. U kunt dan in de auto blijven zitten of het parkeren van buitenaf volgen met behulp van uw smartphone. De ID.7 leert te parkeren op locaties waar u vaker komt. De standaardfuncties van de oorspronkelijke Park Assist zijn ook beschikbaar, waarbij u hulp krijgt bij het in- of uitrijden van parallelle of overdwars parkeervakken. Hiervoor neemt de ID.7 de controle over acceleratie, remmen en sturen over.

parkassistpro4

Parkeren op afstand

Een andere handige uitweg voor het autonoom inparkeren is het laten verrichten van de manoeuvre op afstand. Hiermee is het mogelijk om de ID.7 met behulp van een app op uw smartphone zelfstandig te laten parkeren. Dit kan de perfecte oplossing zijn wanneer er weinig ruimte is om in- of uit te stappen. Met Park Assist Pro kunt u over een afstand van 25 meter de ID.7 zelfstandig uit te parkeren. Inparkeren met de Volkswagen ID.7 is nog nooit zo eenvoudig geweest!