Comfort op hoog niveau

De nieuwe Volkswagen ID.7 komt dit jaar op de markt. Deze nieuwe elektrische sedan krijgt een bijzondere airconditioning met bewegende luchtroosters. Op het moment dat de bestuurder met de sleutel in de buurt van de auto komt, wordt deze airco automatisch direct geactiveerd om het interieur te koelen of te verwarmen. Daarnaast reageert deze slimme airco op gesproken opdrachten, houdt hij rekening met de stand van de zon en past zich automatisch aan de voorkeuren van individuele gebruikers aan. Het comfort is nog nooit van zo hoog niveau geweest.

volkswagenid12

Eerste Volkswagen met dit systeem

De Volkswagen ID.7 werd recent nog op de CES in Las Vegas recent in gecamoufleerde vorm onthuld. Het model onderscheidt zich onder andere door deze slimme airconditioning. Nog voordat de passagiers zijn ingestapt, brengt het systeem het interieur al op de gewenste temperatuur. Via de automatisch bewegende luchtroosters kan de luchtstroom over zowel een groot gebied in de auto, als heel gericht naar een specifieke zone binnen de auto worden geleid. De ID.7 is ook de eerste Volkswagen met deze slimme airconditioning.

Gebruiksvriendelijke bediening

Via het centrale touchscreen worden de instellingen van het airconditioningsysteem bediend. De verschillende functies van het systeem zijn overzichtelijk in het scherm gegroepeerd. Via het centrale digitale menu kan voor alle luchtroosters de sterkte en richting van de luchtstroom worden bepaald. De temperatuur in de auto is via de verlichte ‘sliders’ onderaan het beeldscherm in te stellen.

volkswagenid11

Voice control

De automatische airconditioning kan ook via voice control bediend worden, zoals door “Hallo Volkswagen, ik heb koude handen” te zeggen, waarmee de stuurverwarming wordt geactiveerd. Daarnaast wordt gedurende vijf minuten warme lucht naar de handen van de bestuurder geleid vanuit de roosters. Overige specifieke wensen zijn te vinden onder de functie ‘Smart Climates’.

Persoonlijke voorkeuren en extra slimme features

In de ID.7 kunnen voor veel specifieke voorkeuren van individuele gebruikers worden opgeslagen binnen de auto onder de functie ‘Personalisaties’, nu is dat dus ook mogelijk voor de instellingen van de airconditioning. Een praktische feature wanneer meerdere bestuurders van de auto gebruikmaken.

De airco is al helemaal slim door te reageren op de omgeving. Zo is er bijvoorbeeld een sensor bij de voorruit geplaatst waarmee de stand van de zon wordt gedetecteerd. Wanneer die fel op de zijkant van de auto schijnt, voert de airco van de ID.7 automatisch koele lucht naar deze zijde van het interieur, waardoor het interieur op elk moment van optimale temperatuur wordt voorzien.

volkswagenid6-3

ID.7 komt dit jaar op de markt

Met de komst van de nieuwe ID.7 is nu de volledig elektrische ID-familie van Volkswagen uitgebreid naar zes verschillende modellen. Het model is gebaseerd op het MEB-platform In het tweede kwartaal van 2023 wordt de ID.7 wereldwijd onthuld. Nog dit jaar zal de ID.7 in onze showrooms verschijnen.