Volkswagen ID.5 nu bestelbaar, vanaf €48.590

Het nieuwe topmodel van de ID.Family - de Volkswagen ID.5 -  is nu te bestellen in de Pro- en GTX-uitvoering. De ID.5 onderscheidt zich van de ID.4 dankzij stijlvolle en premium looks zoals de aflopende coupé-daklijn. Bovendien beschikt de ID.5 over een ruim, digitaal en luxe interieur. Het 77 kWh sterke accupakket valt onder de standaarduitrusting en brengt u op een volle accu tot wel 516 kilometer ver (WLTP). De ID.5 Pro is bestelbaar vanaf € 48.590, de vanafprijs van de 299 pk sterke ID.5 GTX met vierwielaandrijving bedraagt € 55.690. Medio maart verwachten we de ID.5 te verwelkomen in onze showroom.

Prestaties en stijl komen samen bij de nieuwe ID.5 Pro en ID.5 GTX. Deze eigenschappen worden vertaald dankzij zijn exterieurdesign, met de aflopende daklijn als blikvanger. De coupé-vormige daklijn draagt overigens ook bij aan de ideale stroomlijn, dat resulteert in een cW-waarde van 0,26-0,27. Andere opvallende elementen zijn het standaard Exterieur Style Pakket met onder meer een zwart dak en in zilver uitgevoerde daklijsten, de bumpers en dorpels in carrosseriekleur en 19 inch lichtmetalen velgen. De ID.5 GTX geeft een extra sportieve dimensie dankzij antracietkleurige afwerkingsaccenten, speciale bumpers, IQ. Light LED Matrix-verlichting inclusief opvallende LED-lichtstrip tussen koplampunits en 20 inch lichtmetalen velgen.

Ruimtelijke SUV

Net als de ID.4 staat de ID.5 op het MEB-platform. Dit platform is speciaal ontwikkeld voor elektrische modellen, waardoor een lange wielbasis van maar liefst 2,77 meter is gerealiseerd. Hierdoor is bijzonder veel interieurruimte voor de vijf inzittenden mogelijk gemaakt. Ondanks de aflopende daklijn, bedraagt het verschil met de ID.4 in hoofdruimte slechts 12 mm. De bagageruimte is zelfs met 6 liter gegroeid t.o.v. de ID.4.

Digitale en handige opties

Iedere ID.5 is uitgerust met een digital cockpit en het 12 inch multimediascherm. Ook zijn de updates voortaan 'over the air' mogelijk, waardoor u niet specifiek hiervoor naar de garage hoeft. De software is met de laatste update (ID.Software3.0) sterk verbeterd. Zo functioneert de stembediening efficiënter en is het snelladen tot 135 kW mogelijk. Hierdoor kost het de ID.5 slechts 30 minuten om de accu van 5% naar 80% op te laden.

Ook qua standaarduitrusting is de ID.5 te herleiden als topmodel. Af-fabriek is de ID.5 namelijk al uitgerust met Lane Assist, LED-koplampen, automatische airconditioning, kunstlederen dashboardbekleding, Park Distance Control, App-Connect draadloze smartphone-integratie en navigatiesysteem Discover Pro inclusief streaming en internet. De ID.5 GTX voegt daar nog meer aan toe zoals GTX-design bumpers en Dark Blue-bekleding inclusief rode stiksels aan toe. Tevens kunt u uw eigen smaak loslaten op de samenstelling dankzij acht overzichtelijke optiepakketten.

Comfort naar een hoger niveau

De ID.5 heeft de lat van veiligheid en gebruiksgemak weten te verhogen. Optioneel is het het Assistance Pakket Plus, waarmee de ID.5 gebruikmaakt van andere voertuigen om een rijbaan te herkennen. Deze optie is met name van toepassing indien de wegmarkeringen slecht zijn te herkennen of de camera's door weersomstandigheden niet voldoende kunnen functioneren. Daarnaast is de ID.5 in staat om zelfstandig van rijbaan te wisselen op de snelweg, wanneer u de richtingwijzer gebruikt. Een andere nieuwe functie is Park Assist. Op basis van machine learning herkent de ID.5 een veelvoorkomende parkeeractie, al na één keer. De ID.5 is vervolgens in staat om vijf parkeeracties te onthouden en deze zelfstandig uit te voeren.

Aandrijvingen

Het 77 kWh grote accupakket dat geschikt is voor 135 kW-snelladen, is standaard op iedere ID.5. De ID.5 Pro wordt geleverd in een vermogensvariant van 128 kW/174 pk of 150 kW/204 pk. Beide vermogensversies worden aangedreven via de achterwielen en beschikken over een WLTP-actieradius van 516 km. Bij de ID.5 GTX beschikt elke as over een elektromotor, waardoor een vermogen van 220 kW/299 pk wordt verdeeld over de vier wielen. De combinatie van de tractie en het vermogen verzorgt een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slecht 6,3 seconden. De actieradius bedraagt maximaal 491 km (WLTP), terwijl het maximale gewicht voor een aanhanger 1.200 kg is.

Vanafprijzen en garanties

Kenmerkend voor Volkswagen wordt iedere ID.5 standaard geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie, 7 jaar gratis onderhoud inclusief APK en 8 jaar garantie op de hoogvoltaccu (tot 160.000 km).

De vanafprijzen voor de ID.5 Pro en ID. GTX zijn als volgt:

  • ID.5 Pro 128 kW/174 pk: € 48.590
  • ID.5 Pro 150 kW/204 pk: € 50.090
  • ID.5 GTX AWD (vierwielaandrijving) 220 kW/299 pk: € 55.690