Een maximale veiligheidsscore

De recente Euro NCAP-tests hebben bevestigd dat de nieuwe Volkswagen ID.7 een maximale veiligheidsscore van vijf sterren heeft behaald. Deze prestatie onderstreept niet alleen het vermogen van de ID.7 om de standaarden voor elektrische mobiliteit te verleggen, maar benadrukt ook zijn toewijding aan het waarborgen van de hoogste veiligheidsnormen voor zowel inzittenden als andere weggebruikers.

De Euro NCAP crashtests

De elegantie en het comfort van de nieuwe ID.7, gecombineerd met zijn indrukwekkende elektrische prestaties, vormen een naadloze harmonie met zijn uitstekende botsveiligheid. Als elektrisch vlaggenschip van Volkswagen behaalde de ID.7 recentelijk een opmerkelijke score van 95% voor inzittendenbescherming tijdens de Euro NCAP crashtests, waarmee het een van de topresultaten van het jaar behaalde. Zowel de ID.7 als zijn verwante model, de nieuwe Passat, verkregen de hoogst mogelijke waardering van vijf sterren in botsproeven en veiligheidstests. De ID.7 viel met name op door zijn voortreffelijke bescherming van zowel inzittenden als andere weggebruikers. Zowel bij frontale als zijdelingse aanrijdingen biedt de ID.7 uitmuntende bescherming voor alle kritieke lichaamsdelen van zowel volwassenen als kinderen, wat resulteerde in maximale punten voor dit belangrijke testonderdeel.

Actieve motorkap

Een kenmerk dat direct in het oog springt bij de ID.7 is het ontwerp van de 'actieve motorkap'. Dit systeem tilt de motorkap omhoog zodra sensoren in de bumper een dreigende aanrijding met een voetganger detecteren. Door de hoek van de motorkap aan te passen, wordt gepoogd om ernstiger letsel zoveel mogelijk te beperken. Volgens de Euro NCAP-tests blijkt het systeem consistent te werken, ongeacht de snelheid en de lengte van de voetganger, waardoor het een effectieve veiligheidsvoorziening is.

Preventieve en actieve bescherming

De standaarduitrusting van de Volkswagen ID.7 omvat geavanceerde veiligheidssystemen zoals Oncoming Vehicle Braking, Adaptive Cruise Control, Rear Traffic Alert, en Emergency Assist. Het autonome noodremsysteem (AEB) presteert uitstekend, met specifieke aandacht voor frontale aanrijdingen en bescherming van kwetsbare weggebruikers zoals fietsers en motorrijders. Andere functies omvatten een standaard gordelherinneringssysteem, bestuurdersmonitoring voor detectie van afleiding en vermoeidheid, en een rijbaanassistent. Voor passieve veiligheid heeft de ID.7 een 'kind-aanwezigheidsdetectie', die waarschuwt als een kind in de auto wordt achtergelaten. Deze uitgebreide veiligheidsvoorzieningen benadrukken het streven naar maximale bescherming en gemoedsrust voor de inzittenden.

Duurzaam, comfortable en een geruststellend veilige rit

Met zijn indrukwekkende resultaten in de Euro NCAP-tests is de Volkswagen ID.7 een ideale keuze voor gezinnen en zakelijke bestuurders die veel kilometers maken. De perfecte combinatie van veiligheid en innovatie maakt elke rit niet alleen duurzaam en comfortabel, maar vooral ook geruststellend veilig.

Interesse in de ID.7? bekijk via de onderstaande button de modelpagina of klik hier voor de huidige voorraad.