Wat wordt de naam?

De Volkswagen ID.7 kreeg deze week alle aandacht: van de onthulling tot aan de introductie van zijn innovaties. De sedan/limousine-versie van de Volkswagen ID.7 kwam naar voren, maar er komt ook nog een stationwagen-uitvoering. In 2024 zal deze op de markt verschijnen.

Tijdens de introductie van de Volkswagen ID.7 werd dat tevens gezegd door een productverantwoordelijke bij Volkswagen. Volgend jaar is voor het merk een goed moment om deze “Variant” of “Shooting Brake” te lanceren. Welke naam het van deze twee wordt, is tot op heden nog niet officieel bevestigd. Volgens de traditie van Volkswagen zou het aannemelijker zijn dat het de “ID.7 Variant” zal worden, maar het kan ook zijn dat Volkswagen net als bij de Arteon voor ‘Shooting Brake’ kiest.

Volkswagen ID SPACE VIZZION

Op basis van de Space Vizzion-concept

Dat de ID.7 stationwagen er komt, werd in 2019 duidelijk met de ID Space Vizzion-concept. Dit model lijkt er ook ontzettend veel op. De stationwagen blijft in Europa nog steeds heel populair, dus is een volledig elektrische stationwagen natuurlijk onvermijdelijk. Met de sedan/limousine ID.7 biedt Volkswagen in principe al een model dat in Europa veel potentie heeft, want de wens in ons continent is een grote vijfde deur. Hiermee is de ID.7 eigenlijke meer liftback dan een sedan.