Waar emotie en design samenkomen

De Arteon is de Gran Turismo van Volkswagen. Het stijlvolle uiterlijk wordt gekenmerkt door een lange wielbasis, gestrekte daklijn en vijfdeurs fastback-design met de looks van een coupé. De lange wielbasis zorgt voor een riante ruimte voor vijf inzittenden en hun bagage. Door de wijd openende achterklep heeft de Arteon bovendien veel ruimte en praktische gebruiksmogelijkheden. De 563 liter grote bagageruimte, de ruimste in deze klasse, is tot liefst 1.557 liter te vergroten met ingeklapte achterbanken.

Enkel nog als Shooting Brake

De Arteon is enkel nog uit voorraad leverbaar en niet meer nieuw te bestellen. Een Arteon is nu enkel nog als Shooting Brake te bestellen. Lees hieronder alles over de Shooting Brake, of ga naar de Arteon voorraad

Onze Volkswagen Arteon voorraad

De Volkswagen Arteon van binnen

De slimmigheid van de Volkswagen Arteon

De Arteon is net als de andere modellen van Volkswagen erg innovatief op het gebied van functies. Zo beschikt de Arteon over 'Travel Assist' wat je kan zien als uw slimme bijrijder tijdens het rijden. Deze functie combineert namelijk drie verschillende assistentiesystemen in een, deze assisteren bij het remmen, sturen en optrekken. Uw omgeving houdt u op veilige afstand met deze assistentiesystemen en wanneer u geen ster bent in het inparkeren krijgt u hierbij hulp van de 'Park Assist'. 

ehybride arteon

e-Hybrid

De Arteon Shooting Brake is nu ook beschikbaar met een 1.4 TSI eHybrid 160 kW (218 pk) DSG-6 automaat die een systeemvermogen heeft van 160 kW/218 pk. Met de lithium-ion accu is het mogelijk om uw dagelijkse ritten volledig elektrisch af te leggen. Voor de maximale dynamiek is er de GTE-modus waarbij benzine en elektriciteit samenwerken om de meeste dynamiek te creëren. Over de eerste 100 km/u doet de Arteon slechts 7,8 seconden.