Audi RS 4 Avant

Een gezinsauto met 450 pk/600 Nm en 500 liter kofferbakruimte | 0-100 km/u in 4,1 sec

De Audi RS 4 Avant

De Audi RS 4 Avant is bestemd voor elke gelegenheid. Deze auto laat zien dat sportiviteit en de praktische eigenschappen van een gezinsauto perfect samen gaan. Zijn uitgesproken en sportieve silhouet toont aan dat sportiviteit de voornaamste eigenschap is van de RS 4 Avant.

De 2,9-liter V6-TFSi-motor levert de Audi RS 4 Avant een vermogen van 331 kW/450 pk en een maximaal koppel van 600 Nm. Hierdoor sprint deze wagen in maar liefst 4,1 seconden van 0 naar 100 km/u. Het gemiddelde brandstofverbruik van de auto bedraagt 9,2 l/100 km en de gemiddelde CO2-emissie 210-211 g/km. Om de sportieve rijstijl en het gebruiksgemak te combineren, wordt de RS4 Avant geleverd met quattro vierwielaandrijving. De topsnelheid ligt op 250 km/h, maar met het optionele RS Dynamic-pakket wordt deze verhoogd tot 280 km/h. Het optionele sportdifferentieel voegt daar ongekende tractie, uitstekende wendbaarheid en sublieme handling aan toe.

Ervaar de RS 4 Avant

audirs4avant19-249218

Het uiterlijk spreekt voor zich

Het uiterlijk van de RS 4 Avant sluit naadloos aan op de dynamische eigenschappen van de sportieve gezinsauto. Kenmerkend voor de RS-modellen zijn het dominante front met singleframe-grille met honingraatrooster en de grote luchtinlaten in de voorbumper. Aan de achterkant laat de speciale RS-bumper met opvallende diffusor een sportieve indruk achter. Het fraaie velgdesign en de verbrede spatborden zijn de kersen op de taart. Verdere personalisatie of aankleding is mogelijk aan de hand van diverse stylingpakketten in het zwart, in carrosseriekleur of met koolstofvezel details.

Dynamische rijeigenschappen

Dankzij het optionele RS Dynamic-pakket gunt u uzelf de mogelijkheid te ervaren waar de grenzen van natuurkundige wetten liggen in de RS 4 Avant. Inbegrepen zijn o.a.:

  • Dynamische besturing
  • Quattro met sportdifferentieel
  • Het RS-sportonderstel plus
  • Dynamic Ride Control (DRC)
  • Topsnelheid van 280 km/h

Een modern, veelbelovend en ruim interieur

Vanbinnen laat de RS 4 dezelfde indruk achter als van buitenaf. Het met leder beklede RS-sportstuur is afgevlakt aan de onderkant. De schakelflippers zijn van fraai aluminium gemaakt. Ook de RS-sportstoelen voorin zijn heel mooi om te zien, niet op de laatste plaats door de crescendorode stiksels in honingraatpatroon op de rugleuningen. Het zwarte leder fijnnappa is standaard. Een nog sportievere ambiance is te bereiken door het optionele RS-designpakket met rode stiksels te kiezen. Verder kunnen wij het optionele multicolour lichtpakket aanbevelen met instelbare kleuren voor de contourverlichting en het ambient light. Al deze kenmerken verraden het al: ook van binnen beschikt de RS 4 over een waardig sportief karakter.

De RS 4 Avant uitvoeringen

Dynamische eigenschappen

Af-fabriek beschikt de RS 4 Avant over Audi drive select, waarmee u een tal aan verschillende rijmodi tot uw beschikking heeft. Aan de hand van uw persoonlijke voorkeur en omstandigheden kunt u in verschillende situaties de dynamische eigenschappen maximaal benutten. De kracht van de RS-remmen doen u keer op keer verbazen, welke optioneel te bestellen zijn inclusief rode remzadels. De keramische remmen bieden u de keuze uit grijze, blauwe en rode remzadels.