A6 Avant nu ook als plug-in hybridevariant

De A6 Limousine was al beschikbaar als plug- in hybride, automatisch volgt nu ook de A6 Avant 55 TFSI e quattro Competition. Een hele mond vol, maar dat is zeker niet misplaatst voor een uitvoering als deze. Volgens de WLTP-norm rijdt de A6 Avant PHEV 51 kilometer volledig elektrisch, genoeg voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Spreekt u de volledig toekomstgerichte aandrijflijn aan, dan levert deze uitvoering unieke prestaties. 

Het volledige systeemvermogen bedraagt maar liefst 270 kW/367 pk. De aandrijflijn bestaat uit een 2.0 TFSI viercilinder die zelfstandig 185 kW/252 pk en 370 Nm aan koppel levert, de krachtige elektromotor heeft een piekvermogen van 105 kW en maximumkoppel van 350 Nm. Het systeemkoppel van 500 Nm wordt al volledig benut vanaf 1.250 toeren per minuut. 

Door de standaard quattro vierwielaandrijving accelereert de A6 Avant 55 TFSI e quattro Competition in 5,7 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 250 km/u (puur elektrisch 135 km/u). 

Focus op elektrisch

Zoals gezegd kunt u als berijder, uw dagelijkse ritten in de meeste gevallen volledig elektrisch rijden. U heeft de keuze uit drie rijstanden: ‘EV’ (volledig elektrisch), ‘Hybrid’ (gecombineerd benzine en elektrisch) en ‘Hold’ (bewaren van elektrische energie). Met de hybride-stand benut u het volledige vermogen en is rijplezier gegarandeerd. 

Bij publieke laadpunten kunt u opladen tot 7,4 kW aan laadvermogen met de bijgeleverde mode 3 kabel. Het duurt ongeveer 2,5 uur om de volledige accu op te laden. De 14,1 kWh grote lithium-ion accu is onder de bagageruimte geplaatst die ook met de accu nog 405 liter groot is. Met een neergeklapte achterbank is de bagageruimte maar liefst 1.535 liter groot. 

Competition

Elegant en sportief zijn de sleutelwoorden die de nieuwe Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro Competition perfect beschrijven. De A6 Avant PHEV onderscheidt zich door geavanceerde technologie en uitrusting, voorbeelden hiervan zijn: S line exterieur, het zwarte stylingpakket, zwarte buitenspiegelkappen en privacy glas. Matrix LED-koplampen, sportstoelen, automatische airconditioning met vier zones, Audi virtual cockpit, een sportonderstel, 19 inch velgen en rode remklauwen zijn andere kenmerkende features.

Prijzen van de nieuwe A6 Avant 55 TFSI e quattro Competition worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.