Virtuele en tastbare beleving

In 2019 kondigde Audi op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas aan dat zij hun modellen zouden transformeren tot virtual reality ‘belevingswerelden’. Sinds afgelopen zomer is een groot aantal Audi-modellen voorbereid op holoride. Van 4 tot en met 6 januari aanstaande worden de alle features van het systeem gepresenteerd op de CES 2023.

Audi is het eerste automerk dat holoride VR-entertainment gaat aanbieden. Tijdens de CES 2023 kunnen bezoekers vanaf de achterbank van een Audi e-tron of Audi e-tron Sportback kennismaken met holoride via ‘experience rides’. Daarbij wordt de omgeving van de auto een virtuele belevingswereld en verandert de auto in een ruimteschip. Door holoride’s ‘Elastic Content’ reageert de virtuele omgeving automatisch op de bewegingen van de auto, de reistijd en de gekozen route. Doordat de visuele en tastbare beleving van de gebruiker synchroon lopen, voorkomt het wagenziekte.

a227190-large

In-car entertainment op een nieuw level

In 2019 toonde Audi voor het eerst VR- (virtual reality) en XR- (extended reality) technologie voor achter passagiers. De technologie werd nog meer geoptimaliseerd door tech-entertainment startup holoride. Sinds dit najaar is het nieuwe systeem in Duitsland leverbaar, vanaf 2023 volgen meer Europese landen. Hoofd Digital Experience/Business bij Audi (Giorgio Delucchi) licht toe: “Met holoride herdefiniëren we onze in-car entertainment”. “Digitalisatie wordt een essentieel aspect van de toekomstige interieurbeleving, waarin leef- en werkruimte samenkomen.”

Meerdere Audi-modellen voorbereid op holoride

Om holoride te ervaren, hebben de passagiers achterin de beschikking over een VR-headset die draadloos via Bluetooth Low Energy (BLE) wordt verbonden met de auto. Audi modellen die zijn voorbereid op holoride zijn de A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, Q8, Q8 e-tron, Audi e-tron, e-tron Sportback en e-tron GT. Holoride bevat twee blockbuster-games en gevarieerde interactieve inhoud. Op de CES 2023 wordt Audi vertegenwoordigd door CARIAD, de automotive software-tak van de Volkswagen Groep. CARIAD heeft diverse innovaties die onder andere samen met Audi zijn ontwikkeld.

In de onderstaande video wordt de virtual reality entertainment verder uitgelegd.

Virtual reality entertainment
Play

Virtual reality entertainment