Blik op de toekomst

Verleden, heden en toekomst komen samen bij ‘Automobile Barcelona’. SEAT kijkt terug op meer dan 70 jaar historie en viert het dertigjarig jubileum van zijn vestiging in Martorell. Dit spectaculaire event diende als podium voor de onthulling van de nieuwe CUPRA Tavascan en de futuristische CUPRA DarkRebel, een digitale showauto. Daarnaast heeft SEAT S.A. bekendgemaakt dat de langverwachte compacte elektrische auto van CUPRA de naam Raval zal dragen.

Seat 600

Spanje op weg naar een nieuwe elektrische horizon

"SEAT heeft Spanje op de kaart gezet met de iconische SEAT 600. Dit legde de basis voor het moderne Spanje, dat nu de op één na grootste autofabrikant in Europa en de negende in de wereld is. Nu is het tijd om Spanje naar een nieuwe elektrische horizon te leiden", aldus Wayne Griffiths, CEO van SEAT en CUPRA. Met volle energie en enthousiasme gaat SEAT de toekomst tegemoet, op weg naar een Spanje dat gedreven wordt door elektrische innovatie op wielen!

seat-sa-the-past-present-and-future-of-mobility-in-spain-hq-04

SEAT S.A. groeit enorm

Geweldig nieuws uit 'Auto Barcelona'! SEAT S.A. heeft de kwartaalcijfers ooit bekendgemaakt: tussen januari en maart behaalden zij een recordwinst van maar liefst 144 miljoen euro, een verbetering van 139 miljoen euro ten opzichte van datzelfde kwartaal in het jaar 2022. En dat is nog niet alles, hun omzet bedroeg maar liefst 3,6 miljard euro, een stijging van 48%! Dit succes is voornamelijk te danken aan CUPRA, dat een enorme drijvende kracht is achter deze historische prestaties. Maar ook het merk SEAT zelf laat een zeer positieve ontwikkeling zien.

sustainability-and-digital-technology-to-create-a-unique-design-for-cupras-new-electric-heroes-05-hq

CUPRA

Wat CUPRA betreft, hebben ze alle verwachtingen overtroffen sinds de lancering in 2018. Het merk heeft al meer dan 300.000 auto's verkocht en realiseerden in 2022 een omzet van 4,4 miljard euro, wat ongeveer 40% is van de totale omzet van het bedrijf. Hiermee behoort CUPRA tot een van de snelst groeiende merken in Europa, maar ook in Spanje. En het wordt alleen maar beter, want in het eerste kwartaal van dit jaar zijn er al 46.000 auto's verkocht, wat 83% meer is dan dezelfde periode vorig jaar. De groei is enorm!

seat-sa-kicks-off-electrification-journey-as-it-celebrates-30th-anniversary-of-martorell-site-05-hq

Productie weer op volle toeren

Maar ook SEAT zelf heeft reden tot juichen, met een goedgevulde orderportefeuille en een verkoopgroei van 20% in het eerste kwartaal. Bovendien is het productievolume weer terug op het niveau van voor de pandemie. Dit is fantastisch nieuws voor het bedrijf!

Wayne Griffiths, de trotse CEO, benadrukte het succes van hun elektrificatiestrategie en hun toewijding aan elektromobiliteit. Hij is ervan overtuigd dat ze met SEAT en CUPRA in handen hebben wat nodig is om te transformeren naar een volledig elektrische toekomst. Dit zijn echt opwindende tijden voor SEAT en CUPRA, en we zijn benieuwd naar wat de toekomst brengt!

seat-sa-the-past-present-and-future-of-mobility-in-spain-hq-01

Stralende toekomst

In 1993 zette SEAT een enorme stap richting een veelbelovende toekomst met de opening van de fabriek in Martorell. Met een enorme investering van 244,5 miljard peseta's (ongeveer 1,5 miljard euro) vestigde het bedrijf een record als de grootste investering ooit door een autofabrikant in Spanje. Maar SEAT heeft grotere plannen, namelijk met het nieuwe 'Future: Fast Forward'-project, hiermee wil SEAT S.A. Spanje transformeren tot een belangrijke Europese aanbieder voor elektromobiliteit. Een ambitieuze doelstelling die wordt ondersteund door een indrukwekkende investering van 3 miljard euro in de fabriek in Martorell, waarmee vanaf 2025 elektrisch aangedreven modellen voor de Volkswagen Groep worden geproduceerd.

Veelbelovend

Hier houdt het nog niet op voor SEAT S.A. Het bedrijf is ook bezig met de toekomst van het merk SEAT zelf. Er wordt gewerkt aan een vernieuwde Ibiza, Arona en Leon, waarbij efficiënte plug-in hybride technologie en verbrandingsmotoren worden gecombineerd om modellen aan te bieden die helemaal bij deze tijd passen, in ieder geval tot 2030. SEAT richt zich op het elektrificeren van mobiliteit voor jongeren en dat betekent nieuwe vormen van transport, zoals carsharing, abonnementsdiensten en micro-mobiliteit. Hierbij heeft SEAT al veel ervaring opgedaan met SEAT MÓ, één van de belangrijkste gedeelde mobiliteitsdiensten in Barcelona. In de afgelopen twee jaar zijn er maar liefst 10.000 elektrische scooters verkocht in 15 verschillende markten. SEAT is klaar voor de toekomst en zet zich in voor een duurzame en innovatieve mobiliteit voor iedereen!