Samenkomst van meerdere modellen

De Škoda Scala biedt het beste van twee (verschillende) werelden. De gezinsauto is een combinatie van de Fabia en de Octavia op het gebied van prijs en ruimte: De prijs van het eerste model met de ruimte van het tweede. Zijn techniek deelt hij dan weer met de Kamiq, de compacte SUV die de voordelen van de Scala combineert met een iets hogere zitpositie.

Deze 5 voordelen worden door gezinnen gewaardeerd:

scala-1-085

1. De Scala is de ruimste auto in zijn klasse

Met een laadruimte van maximaal 1.410 liter, zit de kofferbak van de Scala dichter bij die van de Octavia hatchback (tot 1.565 liter), dan die van de Fabia (1.190 liter). Dat maakt de Scala zelfs de ruimste auto in zijn prijsklasse. Betaalbaar voor ieder gezin en genoeg ruimte voor boodschappen, sporttassen of zelfs voor het verhuizen. Daarnaast kunt u de vloer van de kofferbak trouwens beschermen met de dubbelzijdige kofferbakmat. Of u nu kleine of grote passagiers heeft op de achterbank: De Scala biedt voor iedereen genoeg been- en hoofdruimte. Met drie hoofdsteunen achter is de Scala ook een ideale 5-persoons auto.

scala-27

2. Gave technologie en moderne rijhulpsystemen

Een moderne auto heeft ook de nieuwste techniek. Zo heeft de Scala zeer handige rijhulpsystemen, zoals Adaptive Cruise Control, Front Assist en een achteruitrijcamera. Elke Scala wordt standaard geleverd met Lane Assist (rijstrook assistent). Naast standaard airbags heeft elke Scala ook een knie-airbag voor de bestuurder.

Alle mogelijke technologieën zijn verkrijgbaar op de Scala, zo kunt u hem bestellen met een Virtual Cockpit, een groot touchscreen met spraakbesturing en geavanceerde Full LED-koplampen met bochtverlichting. Telefoonkoppeling via Smartlink werkt standaard met een kabel, maar een draadloze verbinding is wel optioneel bij bepaalde uitvoeringen.

scala-1-052

3. Handige Simply Clever-oplossingen

De Scala heeft een van de beste Simply Clever-oplossingen van Škoda: de slimme dop die een trechter wordt als u hem opent. Ruitensproeivloeistof bijvullen was nog nooit zo leuk als met deze trechter. De Škoda Scala maakt alles ook makkelijker met de handige Simply Clever-klassiekers: de ijskrabber in de tankklep, de paraplu in de bestuurdersdeur en de parkeerkaarthouder aan de zijkant van de voorruit.

500_scala-12

4. De Scala is altijd groen

In welke kleur u de Scala ook kiest, hij is altijd een beetje groen. De moderne benzinemotor is zuinig met een 1-liter cilinderinhoud en ook zijn lage luchtweerstand is gunstig voor het brandstofverbruik. Daarnaast bestaat de Scala deels uit gerecyclede kunststoffen. Zo bestaat de lekbak onder de voorruit voor 50 procent uit oude accupakketten en zijn de vloermatten en de wanden van de kofferbak van oude petflessen gemaakt.

scala-1-021

5. Betaalbaar en snel leverbaar

De binnenruimte, de techniek, de duurzaamheid en het gemak zijn natuurlijk belangrijke aspecten voor de keuze van uw nieuwe auto, maar ook de prijs mag daarin zeker niet ontbreken. Bij de SCALA kunt u kiezen tussen lease en koop. In het eerste geval kunt u deze ruime en sportieve hatchback zelf samenstellen, maar u kunt ook kiezen voor een Scala uit voorraad, waardoor u snel kunt instappen in uw favoriete Scala. Bent u er nog niet helemaal uit? U kunt altijd een proefrit maken bij Huiskes-Kokkeler.