ENYAQ iV en FABIA ‘Best-in-class 2021’ bij Euro NCAP-test

De huidige ŠKODA ENYAQ iV en ŠKODA FABIA zijn verkozen tot ‘Best-in-class Cars of 2021’ tijdens de Euro NCAP tests. Dit resultaat betekent dat de twee ŠKODA-modellen het veiligst zijn in hun klasse waarin Euro NCAP alle geselecteerde auto's heeft getest.

Met een score van 86 procent is de ENYAQ iV de veiligste auto die heeft deelgenomen aan de crashtest. De vierde generatie van de FABIA wist een score van 78 procent te halen, waarmee de beste score van alle compacte auto's werd binnengehaald. Bovendien zijn alle ŠKODA-modellen vanaf 2008 beoordeeld met de maximale score van vijf sterren, tijdens de Euro NCAP-tests.  

ŠKODA ENYAQ iV wederom succesvol

De ŠKODA ENYAQ iV liet zich van zijn beste kant zien tijdens de uitgebreide crash- en veiligheidstests van het European New Car Assessment Programme. De eerste elektrische SUV van ŠKODA op het MEB-platform viel met name op dankzij de bescherming die wordt geboden aan inzittenden. Met een score van maar liefst 94 procent van het totaal te verdienen punten, vestigde de elektrische SUV van ŠKODA afgelopen jaar een nieuw record in de Euro NCAP-tests. Voor meerijdende kinderen lag dit percentage op 89 procent van het totaal te behalen punten. Goed om te weten: de tests zijn nog strenger geworden vergeleken met de 2020-editie.

MQB-A0-platform werpt zijn vruchten af

De nieuwe ŠKODA FABIA is overgestapt naar het MQB-A0-platform van de Volkswagen Groep, dat overduidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen. Zo wist de nieuwe FABIA een score van 78 procent te halen tijdens de NCAP-tests en viel op dankzij de bescherming voor inzittenden, net als de ŠKODA ENYAQ iV. Voor de bescherming van volwassen inzittenden behaalde de FABIA 85 procent van de beschikbare punten en 81 procent voor de bescherming van kinderen.