Daar is hij dan, de vernieuwde SUV van het merk Škoda, de Škoda Kodiaq. Tijdens de wereldpremière werd de nieuwe Kodiaq en de Kodiaq RS onthuld, daarnaast werden de Laurin & Klement-uitvoering en de Sportsline-uitvoering getoond. Wat duidelijk is, is dat de auto een gestroomlijnder design heeft gekregen. Dit zorgt ervoor dat de Kodiaq zijn stoere uiterlijk behoudt, maar een nog sportiever silhouet heeft gekregen. Het interieur heeft een flinke update gekregen en er zijn een aantal nieuwe features aan de optielijst toegevoegd. Vanaf mei is de nieuwe Kodiaq te bestellen en vanaf juli staat hij bij Huiskes-Kokkeler in de showroom.  

Skoda kodiaq rs

Škoda Kodiaq-uitvoeringen

Škoda komt direct met een aantal verschillende uitvoeringen op de markt. Kijk bijvoorbeeld naar de Škoda Kodiaq RS. Deze heeft een nieuwe 2.0 TSI motor met 180 kW/245 pk. Ten opzichte van zijn diesel-voorganger is het motorblok maar liefst 65,2 kg lichter, waarvan 5,2 kg komt door een DSG Transmissie-vervanging. 

De eerste uitvoeringen die naar Nederland en dus naar Huiskes-Kokkeler Škoda komen, zijn de Business Edition en de Sportline Business. Deze worden leverbaar met een 1.5 TSI handgeschakeld of 1.5 TSI DSG. 

 

LED lichten

Aan de koplampen is er veel veranderd. Deze bestaan uit op elkaar geplaatste LED-modules. De achterlichten van de vernieuwde Kodiaq zijn net zo slank als de koplampen. De welbekende kristallijnen van Škoda zijn weer terug te vinden, maar zijn ten opzichte van de het vorige model wat meer afgevlakt. De nieuwe Kodiaq is voor het eerst te bestellen met Full LED Matrix-koplampen. 

De Wereldpremière
Play

De Wereldpremière