Presentatie ID.X Performance

Tijdens het ID. Treffen-evenement in Locarno presenteerde Volkswagen de ID.X Performance. Dit conceptmodel symboliseert een geavanceerde ontwikkeling op een volledig elektrische sportlimousine voor de hogere middenklasse, die gekenmerkt wordt door zijn krachtige elektrische vierwielaandrijvingssysteem, waarbij hij een vermogen biedt van wel 558 pk. Tevens is de ID.X voorzien van een hoogwaardig performance-onderstel en een opvallend sportieve vormgeving. 

800_id.xperformance6

Sportief ontwerp kenmerkt de ambities

"Andreas Reckewerth en zijn team van ingenieurs hebben het volledige potentieel van het MEB-platform benut in dit model, in combinatie met indrukwekkende sportieve prestaties en de elegante vormgeving van de nieuwe ID.7", aldus Maria Soni Reissfelder, hoofd Marketing & Sales voor de Volkswagen ID.-familie. De sportieve ambities van de ID.X Performance worden benadrukt door zijn dynamische uitstraling. Het voertuig is uitgerust met een frontsplitter en achterdiffuser, beide vervaardigd uit carbon. Het ontwikkelingsteam heeft het wielspoor met 80 millimeter verbreed en het sportonderstel, die voorzien zijn van speciale stijvere veren, met 60 millimeter verlaagd. In combinatie met de nieuwe aandrijflijn zorgen deze aanpassingen voor verbeterde sportieve prestaties en een nog wendbaarder stuurgedrag.

800_id.xperformance2

Sportieve uitstraling

De ID.X Performance is uitgerust met sportieve 20-inch velgen met een centrale wielmoer en racebanden in de maat 265 voor extra grip. Aan de achterzijde zorgt een carbon vleugel voor de benodigde downforce, terwijl getinte achterlichtclusters de sportieve uitstraling van deze elektrische high-performance limousine versterken. In het interieur zijn de inzittenden voorzien van carbon kuipstoelen die zelfs bij een dynamische rijstijl optimale ondersteuning bieden. Rode accenten benadrukken het sportieve karakter van de cockpit.

800_id.xperformance3

Krachtige dual-motor aandrijflijn

In de ID.X Performance showauto heeft Volkswagen de permanente synchrone motor op de achteras gecombineerd met een extra asynchrone motor op de vooras om vierwielaandrijving te realiseren. Dit zorgt voor een snel piekvermogen respons en minimaal verlies van weerstand, waardoor deze aandrijving geschikt is voor kortstondige vermogenspieken, zoals een boost-functie. Hiermee levert hij tot wel 558 pk Het aandrijfkoppel wordt beheerd door een Vehicle Dynamics Manager, die tevens de werking van het sperdifferentieel op de achteras regelt. Deze functie kan worden bediend via een apart 17-inch display in het middenconsole. De energie voor de dual-motor aandrijflijn wordt geleverd door een accupakket dat voortdurend het vermogen afgeeft en heeft hij een snelle laadtijden waarbij u kunt opladen tot 200 kW.

Vele sportieve features

ID. Treffen-evenement in Locarno

Volkswagen heeft de ID.X Performance onthuld tijdens het internationale ID. Treffen-evenement in Locarno, dat plaatsvond van 5 tot 9 september. Dit evenement werd georganiseerd door leden van de ID. Drivers Club, die bestaat uit Volkswagen ID.-klanten. Dit jaar heeft het evenement een nieuw record gevestigd met meer dan 130 deelnemende auto's. Naast de ID.X Performance heeft Volkswagen in Locarno ook andere modellen uit de ID.-familie gepresenteerd. Vorig jaar introduceerde het merk tijdens het evenement al twee primeurs, namelijk de ID. XTREME en ID. Xcite showauto's. Net als deze twee conceptauto's blijft de ID.X Performance een studiemodel en zal hij niet commercieel beschikbaar zijn.