Eerste kwartaal 2024 in de showroom

De Volkswagen-SUV die sinds zijn debuut in 2007 wereldwijd al meer dan 7,5 miljoen keer de showrooms heeft verlaten, is uiteraard de Volkswagen Tiguan. Dit succesnummer van Volkswagen krijgt een derde generatie en is vooruitstrevender dan ooit. Met zijn stijlvolle design, innovatieve technologie en ongekende praktische veelzijdigheid is de Tiguan al jaren populair op deze wereld. De gloednieuwe derde generatie van de Volkswagen Tiguan zal vanaf het eerste kwartaal van 2024 bij ons in de showroom staan, maar voor het publiek is hij nu al onthuld!

Klassieke Tiguan met eigentijdsheid

De derde generatie Tiguan is een voorbeeld van de evolutie binnen het Volkswagen-modellengamma. Hoewel het merk trouw blijft aan de kenmerkende Tiguan-identiteit, straalt deze wel extra frisheid en innovatie uit. Het front valt op door zijn krachtige ontwerp, waarbij geïntegreerde koplampen met een glazen dwarsbalk een indrukwekkend visueel beeld maken. Een optionele LED-strip voegt nog eens extra klasse toe aan zijn unieke look. De grille-openingen zijn subtiel geïntegreerd in de bumper, terwijl de buitenzijde van de bumper gebruikmaakt van air-curtains om de luchtstroom te optimaliseren. Deze gestroomlijnde voorzijde resulteert in een aanzienlijke verbetering van de luchtweerstandscoëfficiënt (cw-waarde) van 0,33 naar 0,28.

Nieuwste verlichtingstechnologie

Aan de achterzijde van de nieuwe Tiguan trekt een opvallende LED-lichtbalk direct alle aandacht, terwijl de brede schouderlijn boven de wielkasten het SUV-ontwerp een echt robuust karakter geeft. Verder heeft de vernieuwde Tiguan ook vernieuwde verlichtingstechnologie, waarmee de Tiguan tevens als eerste MQB-model van Volkswagen met innovatieve IQ.LIGHT HD-matrix koplampen als optionele keuze verkrijgbaar is. Dit interactieve lichtsysteem is ook parallel ontwikkeld voor de Touareg, waardoor beide SUV's een gedeeld basisontwerp voor hun koplampen hebben.

Hoewel de nieuwe Tiguan met zijn lengte van 4.539 mm iets langer is dan zijn voorganger, is de hoogte slechts minimaal toegenomen tot 1.639 mm. De breedte (1.842 mm) en wielbasis (2.680 mm) blijven hetzelfde, waardoor deze vernieuwde Tiguan zijn vertrouwde maten behoudt.

Vertrouwd, vooruitstrevend interieur

De derde generatie Tiguan heeft een geheel nieuw interieur dat de zijn klasse overtreft dankzij de hoogwaardige materialen en afwerking. Ook geven optionele details, zoals contrasterende biezen op de oppervlakken, extra luxe aan de interieurafwerking. Hierdoor komt de nieuwe Tiguan nu meer dan ooit over als familielid van de luxe Touareg.

Op het gebied van technologie is de nieuwste versie van het MIB-infotainmentsysteem (MIB4) aanwezig in de Tiguan, welke naadloos is geïntegreerd in het digitale ecosysteem van alle inzittenden. De Digital Cockpit met ontspiegelde displays verbetert het gebruiksgemak en de strakke vormgeving. Het MIB4 biedt gebruikers een ruim infotainmentscherm met een zeer brede afmeting een geheel nieuwe menustructuur en een modern head-up display, dat belangrijke informatie op de voorruit projecteert. Daarnaast is er een multifunctionele rijbelevingsschakelaar met een geïntegreerd OLED-display beschikbaar. Vergelijkbaar met de negende generatie Passat, beschikt de nieuwste Tiguan ook over een IDA-2 spraakassistent, waarmee talloze voertuig- en infotainmentfuncties kunnen worden bediend met natuurlijke spraakinvoer, zoals het regelen van het audiovolume. Dit zorgt voor een ultieme gebruikservaring.

ergoActive-Plus

U kunt komend jaar genieten van ultiem comfort met de ergoActive-Plus stoelen, die optioneel verkrijgbaar zijn. Deze stoelen bieden een unieke massage-ervaring met tien drukpunten en een vierstanden lendensteun voor extra gemak. Bovendien kunt u eenvoudig instellen bij welke buitentemperaturen de stoelverwarming of stoelventilatie automatisch geactiveerd wordt, waardoor uw omgeving in elke situatie aangenaam is voor u.

Ongeëvenaarde rijbeleving

De vernieuwde Tiguan biedt het optionele DCC Pro-systeem, een geavanceerd veersysteem dat zich autonoom aanpast aan de weg en de rijomstandigheden. Deze slimme technologie berekent en optimaliseert de demping voor elk wiel in nog geen seconde. Bovendien kan de bestuurder het systeem naar wens aanpassen in 15 verschillende stappen, variërend van ultiem comfort tot sportieve prestaties. Dit zorgt voor een rijervaring die zowel vertrouwd als dynamisch aanvoelt, waardoor de nieuwe Tiguan wendbaar en stabiel is op de weg. Voor het gemakkelijk selecteren van vooraf ingestelde rijprofielen en rijmodi is er een elegante rijbelevingsschakelaar aanwezig. Dit betreft een moderne interpretatie van de in het verleden gebruikte 4MOTION Active Control.

Multifunctionele bediening

Opmerkelijk is dat deze schakelaar multifunctioneel is en nu ook de bediening van het audiovolume en het Atmospheres-systeem mogelijk maakt. Dit innovatieve systeem combineert sfeerverlichtings- en audiosettings, wat resulteert in veel mogelijkheden aan licht- en geluidssferen. Het stelt u als gebruiker zelfs in staat om Spotify- of Apple Music-afspeellijsten naadloos in uw rijervaring te integreren. De beschikbare modi om uit te kiezen omvatten een Lounge-, Energetic-, Joy-, Minimal- en een handmatig configureerbare "Me"-modus. Dit alles draagt bij aan een unieke en gepersonaliseerde rijbeleving in de nieuwe Tiguan.

Krachtiger en efficiënter

Volkswagen heeft de Tiguan-serie een flinke upgrade gegeven, met een focus op hybride technologieën. De Tiguan eHybrid, met zijn krachtige 150 kW (204 pk) en 200 kW (272 pk) motoren, is nu uitgerust met een verbeterd accupakket van 19,7 kWh (netto), wat resulteert in een indrukwekkende elektrische actieradius tot wel 100 kilometer. Hierdoor is deze SUV van Volkswagen een ideaal model voor wie op zoek is naar een elektrische auto voor dagelijks gebruik. Bovendien introduceert Volkswagen nu twee nieuwe 48V mild-hybride aandrijflijnen voor de Tiguan, met vermogens van 96 kW (130 pk) en 110 kW (150 pk) die zijn uitgerust met active cylinder management (ACT), wat betekent dat cilinders worden uitgeschakeld wanneer ze niet nodig zijn.

Voorwielaandrijving

Opvallend is dat al deze hybride modellen beschikken over voorwielaandrijving, waardoor ze zowel milieuvriendelijk als krachtig zijn. De nieuwe Volkswagen Tiguan komt in het eerste kwartaal van volgend jaar bij Huiskes-Kokkeler in de showroom. Prijzen en aanvullende specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Bekijk de modelpagina hieronder en blijf als eerste op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen rondom de nieuwe Tiguan!