Opvallend design en groot rijbereik

Volkswagen heeft onlangs de nieuwe ID.7 gelanceerd en nu worden de eerste details vrijgegeven over de sportieve topversie van de elektrische limousine, die in september dit jaar zal worden onthuld. De ID.7 GTX, met vierwielaandrijving, heeft twee elektromotoren voor zeer dynamische prestaties. Bovendien heeft hij opvallende GTX designdetails.

Nu al twee jaar staat het GTX-label voor een reeks sportieve uitvoering van volledig elektrische Volkswagen-modellen. De dynamische uitvoeringen van de verschillende ID.-modellen bieden een perfecte combinatie van duurzaamheid en slimme sportiviteit. Volkswagen breidt deze reeks snel uit, want de volgende sportieve versie staat alweer klaar: de ID.7 GTX. Deze topversie van Volkswagens elektrische gamma, met een bereik tot wel 700 kilometer (WLTP), wordt officieel onthuld tijdens de IAA Mobility in München, die plaatsvindt van 5 tot en met 10 september.

volkswagenid16

De beste balans

Een belangrijk onderdeel van de GTX-formule is de geavanceerde software genaamd Vehicle Dynamics Manager. Volkswagen gebruikt deze software ook voor de ID.4 GTX en ID.5 GTX. Deze speciale software, gemaakt door Volkswagen zelf, zoekt altijd naar de beste combinatie van zuinigheid, wendbaarheid en stabiliteit tijdens het rijden. Het regelt niet alleen de aandrijving, maar ook de remmen, het stuur en de vering, afhankelijk van de gekozen rijstand. De rijstanden voor de ID.7 GTX zijn speciaal afgestemd op deze auto en bieden een ruime keuze tussen comfort en sportiviteit, dankzij een verbetering van het MEB-platform. Zo wordt duidelijk dat de ID.7 GTX het sportieve topmodel is van de ID-serie. Deze auto heeft vierwielaandrijving en tevens twee elektromotoren.

id.7gtx

Opvallende kenmerken van de GTX

In het interieur zorgen opvallende details voor een extra sportieve uitstraling, zoals rode GTX-stiksels op de stoelen, het dashboard en de deuren. Aan de buitenkant zijn er hoogglans zwarte accenten te zien. Ook het dak en de ramen zijn donker getint, waardoor het sportieve karakter van de auto duidelijk naar voren komt. De precieze specificaties, releasedatum en prijzen van de ID.7 GTX worden binnenkort bekendgemaakt, vlak voor de marktintroductie.