t-roc1-5

Volkswagen T-Roc kent al 1 miljoen exemplaren!

Het gaat in hoog tempo; in 2017 kwam de Volkswagen T-Roc op de markt en afgelopen week werd in het Portugese Palmela de één-miljoenste T-Roc geproduceerd. Ook in Nederland is hij de laatste jaren razend populair: in 2022 was de T-Roc de op-één-na bestverkochte Volkswagen model, na de Polo. De afgelopen maand was hij zelfs de bestverkochte auto in Nederland.

t-roccabrio-2

Populairste auto op dit moment

De cijfers vanaf (eind) 2017 zijn indrukwekkend: In totaal zijn er in ons land maar liefst 21.322 T-Roc’s verkocht, waarvan 20.911 SUV’s en 411 Cabrio-modellen. In het afgelopen jaar werden er in heel Europa ruim 181.000 nieuwe T-Roc-modellen afgeleverd. Daarmee was hij de populairste SUV in ons continent én staat hij op de derde plaats in het algehele verkoopklassement. Dit succes is in 2023 doorgezet: in januari 2023 werden de Nederlandse wegen vergezeld door 870 nieuwe exemplaren van de T-Roc. Daarmee was de Volkswagen T-Roc de nummer één van ons land en had het model een marktaandeel van 2,7%.

t-roc2-4

Miljonair aan examplaren

De T-Roc is enorm populair onder de consument en dat is vooral te danken aan een combinatie van vele sterke punten. Allereerst het exterieur: De T-Roc heeft een stoere SUV Coupé-uitstraling met typische Volkswagen-details, zoals LED-koplampen en de opvallende doorlopende lichtstrip in de grille. In het interieur heeft hij een comfortabele hoge zit en is hij heel ruim en praktisch. De luxe wordt helemaal compleet met zijn hoogwaardige materialen. Op het gebied van hoogwaardige techniek scoort het model ook hoog: hij is connected, heeft een effectief en krachtige motor en de nieuwste assistentiesystemen dragen bij aan top veiligheid en comfort. 

Nieuwe standaarduitvoering

De T-Roc is standaard al vol aan opties. Het nieuwe basismodel beschikt standaard over een Digital Cockpit, een multimediasysteem ‘Radio Composition’ met 16,5 inch touch display en ‘App-Connect’ smartphone integratie. Ook beschikt hij over Adaptive Cruise Control. Tevens wordt elke T-Roc- geleverd met vier jaar garantie en levenslange 24-uurs mobiliteitsservice.

Het basismodel van de T-Roc is al verkrijgbaar vanaf € 31.990.