Kopen incl. BTW

€ 75.430,-

Zakelijk leasen p/m v.a.

€ 1.054,-

Financieren p/m v.a.

€ 856,-

De Audi A6 Avant TFSI e

De A6 Avant staat bekend om zijn luxe en comfort, maar de A6 Avant TFSI e verlegt deze grens. De hybridevariant van de A6 Avant zorgt niet alleen voor extra vermogen en comfort, maar ook een aanzienlijk lager verbruik dankzij de elektromotor. Vanwege de naadloze aansluiting van de twee verschillende krachtbronnen op elkaar, merkt u tijdens het optrekken uit stilstand amper wanneer de verbrandingsmotor wordt ingeschakeld. Omdat de eerste meters bij het versnellen volledig elektrisch worden afgelegd, zijn er geen schakelmomenten waardoor het optrekken nóg soepeler verloopt en u geen brandstof gebruikt. 

Tevens heeft u de mogelijkheid om zelf te bepalen op welke manier de aandrijflijn u voortbeweegt. Zo kunt u in stadsverkeer tot wel 66 kilometer volledig elektrisch afleggen -afhankelijk van de configuratie- terwijl u tijdens het invoegen op de snelweg beide aandrijflijnen kunt raadplegen om maximaal te kunnen versnellen.

Het gebruik van de elektromotor wordt vooral aangeraden in stadsverkeer aangezien het remmen en optrekken met een elektromotor -zonder schakelmoment- uiterst comfortabel, vloeiend en vrijwel geluidloos gebeurt. Daarnaast wordt de energie die wordt geleverd tijdens het remmen, omgezet in stroom voor de accu, wat ook wel recupereren wordt genoemd.

De Audi A6 Avant beschikt naast een benzineverbrandingsmotor (2.0 TFSI) ook over een elektromotor. Deze gecombineerde aandrijflijn is beschikbaar in twee vermogensversies: 50 TFSI e en 55 TFSI e. 

50 TFSI e quattro55 TFSI e quattro
220 kW (299 pk)270 kW (367 pk)
6,3 sec. 0-100 km/h5,6 sec. 0-100 km/h
Max. 66 km elektrische actieradius (WLTP)Max. 66 km elektrische actieradius (WLTP)

De Kracht van Slimme Technologie

De Audi A6 Avant TFSI e quattro heeft een intelligent hybride aandrijfsysteem. Het kiest automatisch de juiste motor op basis van factoren zoals navigatie, verkeersinformatie, rijstijl en sensoren. U kunt ook de EV-modus gebruiken voor volledig elektrisch rijden. Met 'Hold' kunt u energie in de accu bewaren voor later, bijvoorbeeld in emissievrije zones in de stad. Dit zorgt voor een efficiënte en milieubewuste rijervaring.

Audi's virtual cockpit

Dankzij de Audi virtual cockpit heeft u meteen inzicht in uw elektrische en brandstofbereik, dat duidelijk wordt weergegeven tussen de meters, terwijl de powermeter aangeeft welk percentage van het systeemvermogen u benut; deze kenmerkende functies zijn standaard aanwezig en bieden duidelijke voordelen voor uw rijervaring.

Audi A6 voorraad

Beschikbare uitvoeringen

Ervaar de Audi A6 Avant TFSI e