Kopen incl. BTW

€ 51.405,-

Zakelijk leasen p/m v.a.

€ 736,-

Financieren p/m v.a.

€ 573,-

de Audi Q3 TFSI e

Een moderne aandrijflijn bij een moderne SUV: de Audi Q3 TFSI e. Grote voordelen van deze auto zijn de hoogstaande digitale voorzieningen, het ruime interieur en zijn fijne rijeigenschappen.

De Audi Q3 TFSI e bevat hoge technische elementen. De combinatie tussen de benzinekrachtbron en de elektromotor zorgen voor een imposant systeemvermogen en verassende prestaties. De Q3 TFSI e beschikt namelijk over 180 kW/245 pk en heeft slechts 7,3 seconden nodig voor de acceleratie van 0 naar 100 km/u. De elektrische actieradius bedraagt maximaal 51 kilometer volgen de WLTP-norm. De koppel bedraagt 400 Nm. Op de elektrische accu is er 85 kW, 330 Nm aan koppel en een topsnelheid van 140 km/u.

Met een plug-in hybride combineert de auto alle voordelen van zowel de elektromotor, als de benzinemotor. Het grote deel van de dagelijkste ritten kunt u elektrisch afleggen, dus zonder geruis en honderd procent schoon. Rijdt u toch langer? Dan kunt u vertrouwen op de bekende reikwijdte van de verbrandingsmotor om uw bestemming te halen. De conclusie, u komt een grote stap dichterbij met de Audi Q3 TFSI e als het gaat om minder CO₂-uitstoot.

Het gebruik van de elektromotor wordt vooral aangeraden in stadsverkeer aangezien het remmen en optrekken met een elektromotor -zonder schakelmoment- uiterst comfortabel, vloeiend en vrijwel geluidloos gebeurt. Daarnaast wordt de energie die wordt geleverd tijdens het remmen, omgezet in stroom voor de accu, wat ook wel recupereren wordt genoemd.

MMI scherm Q3 tfsi e

Technische elementen

Wanneer de accu vol is opgeladen, kunt u de Audi Q3 TFSI e puur elektrisch starten. De verbrandingsmotor komt alleen kijken wanneer het noodzakelijk is. Wanneer u uw navigatiebestemming invoert, schakelt de auto over naar hybridemodus. Aan de hand van de routegegevens zorgt uw Audi voor het samenspel tussen de benzine- en elektromotor. Natuurlijk kunt u zelf ook nog eens bepalen, want op het MMI-scherm kunt u eenvoudig ervoor kiezen om de stroom te bewaren voor een later moment, of om extra kW aan uw accu toe te voegen.

Onze Audi Q3 voorraad

Vier rijstanden

In de Q3 TFSI e heeft u de keuze uit vier verschillende rijstanden. Rijd met EV alleen elektrisch, met Hold bewaart u de stroomvoorraad, met Charge laadt u uw accu bij en met Hybrid regelt de Audi alles zelf. Ook het dashboardscherm toont alle nodige informatie en menu's, waarbij de TFSI e het verschil maakt met de powermeter in de virtual cockpit die laat zien hoeveel elektropower u aanspreekt of dat de accu stroom ontvangt (bijvoorbeeld tijdens het remmen).

De Q3 TFSI e uitvoeringen

Bekijk hier de Audi Q3 TFSI e