De elektrische toekomst van SEAT

De tijd van de elektrische auto is aangebroken. Ook voor SEAT. Langzamerhand waagt de Nederlandse automobilist zich aan de hybride of volledig elektrische auto.

Over twee jaar wilt SEAT minimaal zes geheel (of gedeeltelijk elektrisch) aangedreven modellen kunnen aanbieden. De SEAT Mii is (nieuw) alleen nog leverbaar als volledig elektrische Mii Electric. Van de Tarraco en de nieuwe generatie Leon komen hybride uitvoeringen beschikbaar. Daarnaast heeft SEAT de volledig elektrisch aangedreven el-Born gepresenteerd.

De SEAT Mii Electric

De Mii Electric is bij uitstek geschikt voor de stad. Sterker nog; met een range van wel 260 km (WLTP) brengt deze Mii Electric u verder dan alleen de supermarkt of de binnenstad. Door de krachtige elektromotor met wel 83 pk komt u in een urban omgeving niks tekort, en schiet de Mii Electric in 3,9 seconden naar 50 km/h. Het 36,8 kWh lithium-ion accupakket heeft aan een snellader slechts één uur nodig om tot 80% opgeladen te worden.

Meer over de Mii Electric

De SEAT/ CUPRA Born

De SEAT/ CUPRA Born is onthuld op de 2019 Geneva Motor Show en een voorbode van de elektrische toekomst van SEAT. Deze conceptauto staat op het MEB-platform, dat gedeeld wordt met onder andere de Volkswagen ID.3. Met een range van 420 kilometer (volgens de WLTP-testmethodiek) en een vermogen van 150 kW (204 pk), doet de el-Born niet onder de gevestigde orde van elektrische auto’s. De accu’s van de el-Born, die een capaciteit hebben van 62 kWh, zijn aan een snellader in 47 minuten voor 80% opgeladen.

Het design van de Born is sportief en weet dat te combineren met een interieurruimte dat maximaal wordt benut. In het interieur zijn onder andere sportstoelen te vinden, een variant van de Virtual Cockpit en een infotainmentsysteem met een zwevend touch-screen dat we kennen van de Tarraco. De SEAT el-Born is in 2020 te verwachten.