Rij van oktober tot maart op winterbanden

Meer grip in de herfst en winter met winterbanden
Wij adviseren om van oktober tot maart op winterbanden te rijden. Winterbanden bieden namelijk niet alleen bij kou, sneeuw en ijzige omstandigheden extra grip, maar ook tijdens het Hollandse herfstweer. De extra grip ontstaat door een andere rubbersamenstelling en meer openingen in het profiel van de band. Deze openingen zorgen voor een betere afvoer van water, en de kleinste openingen kunnen zich zelfs ‘vastbijten’ in sneeuw en ijzige omstandigheden.

All-season banden
Steeds meer automobilisten kiezen er voor om all-season banden te monteren. En dat is geen verrassing, want all-season banden zijn de afgelopen jaren enorm in kwaliteit gestegen! All-season banden hebben als grootste voordeel dat u niet meer hoeft te wisselen naar zomer-/winterbanden en dus ook geen opslagruimte kwijt bent aan een extra banden-/wielenset. Daarnaast zijn de meeste all-seasonbanden ook in Duitsland toegestaan onder winterse omstandigheden.

Actie: winterbanden bij Huiskes-Kokkeler!

Profiteer deze winter van onze speciale bandenacties:
 Megascherp geprijsde all-seasonbanden & winterbanden;
 De voordeligste bandenwisseltarieven in Twente;
 Voordeel op veel populaire winteraccessoires.

Voor de voordeligste bandenwissel in Twente gaat u naar Huiskes-Kokkeler in Hengelo, Almelo, Enschede of Oldenzaal!

6 wintertips:

#1) Iets hogere bandenspanning in de winter
Controleer regelmatig uw bandenspanning. U kunt uw aanbevolen bandenspanning meestal vinden in de opening van één van de voorportieren of aan de binnenkant van het tankklepje. Hou bij winterbanden een iets hogere bandenspanning aan, namelijk 0,2 bar extra.

#2) Streperige of lawaaiige ruitenwissers?
Het rubber van ruitenwissers wordt door ouderdom hard en slijt door kleine deeltjes die op de ruiten terecht komen. De ruitenwissers gaan dan lawaai maken en laten een streperig of wazig resultaat achter. Het kan geen kwaad om jaarlijks de ruitenwissers te vervangen, bijv. standaard i.c.m. een APK of onderhoudsbeurt. Ervaar het verschil van nieuwe ruitenwissers! Uw ruitenwissers zijn tevens een controlepunt bij onze voordelige wintercheck »

#3) Last van beslagen ruiten?
Wist u dat de airco zéér handig is tegen beslagen autoruiten? Zet de airco aan op de maximale stand, gericht op de voorruit, en condens verdwijnt als sneeuw voor de zon. Werkt dit trucje niet goed? Voor slechts € 19,95 controleren wij de werking van uw airco (aircocheck). Zorg er bovendien voor dat uw ramen schoon zijn, dat voorkomt condens. Lees meer over de aircocheck en airco-onderhoud »

#4) All-weather / rubberen mattensets
Hou tijdens de herfst en winter uw auto-interieur netjes en wissel uw velours/stoffen matten om voor rubberen matten (‘all-weather matten’). Tijdens de herfst- en wintermaanden bovendien extra aantrekkelijk geprijsd! Bekijk de acties per automerk »

#5) Onrustig weggedrag of scheef stuur?
Merkt u al een tijdje dat uw auto onrustig weggedrag vertoont of dat uw stuur scheef staat? Zijn uw banden scheef afgesleten? Dan heeft het in bijna alle gevallen te maken met een verkeerde uitlijning van uw wielen, oftewel, een afwijking in de wielstanden. Voor de veiligheid is het vooral in de winter is het van belang dat u een optimale grip en controle heeft over de auto. Voor slechts € 39 controleren wij uw wielstanden met zéér nauwkeurige apparatuur. Lees hier meer over de uitlijncontrole »

#6) Tijdelijk extra bagageruimte nodig voor bijv. de wintersport?
U kunt bij ons voordelig dakdragers en bagageboxen / dakkoffers huren. Reserveer wel tijdig, want op=op! Lees meer »

Heeft u vragen? Neem gerust contact op via onderstaande button, of bel onze werkplaatsmedewerkers via 074-255 47 32.

Waar vind ik mijn bandenmaat? En wanneer zijn banden aan vervanging toe?

Waar vind ik mijn bandenmaat?
U kunt uw bandenmaat vinden op de zijkant van uw banden. Uw bandenmaat kan er bijvoorbeeld zo uitzien: '225/40/R18'. Komt u er zelf niet uit? U mag uiteraard ook langs komen of een foto van uw huidige banden sturen.

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Banden moeten (wettelijk) minimaal 1,6 mm profiel hebben. Wij adviseren echter om banden al bij 3 mm profiel te vervangen om optimale grip en regenwater-afvoercapaciteit te behouden. Voor winterbanden wordt aanbevolen om ze bij 4 mm profiel al te vervangen. Daarnaast is het verstandig om ook te letten op de leeftijd van de banden, voor zomerbanden geldt het advies van maximaal 8 jaar en winterbanden maximaal 5 jaar. U kunt de productiedatum van de banden vinden op de zijkant van de band, de zogenoemde 'DOT-code' en kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien: '0216' (dit betekent een productie in de 2e week van 2016). Komt u er zelf niet uit? U mag uiteraard ook langs komen.