Na drie weken zit het erop

Het was weer een waanzinnige Tour de France-editie! Drie weken lang hebben de renners hun grenzen verlegd en maar liefst 3.400 kilometer afgelegd op de meest uitdagende wegen. Zondag was dan eindelijk de finish op de iconische Champs-Élysées in Parijs! Het Škoda Design-team heeft voor de 13e keer op rij adembenemende trofeeën vervaardigd voor de winnaars. Jonas Vingegaard, de glorieuze algemeen klassement winnaar, en Jasper Philipsen, de onverslaanbare winnaar van het Puntenklassement, mochten met trots deze schitterende Škoda trofeeën in ontvangst nemen. De slotetappe van de Tour de France vierde een dubbelfeestje, want het markeerde maar liefst de twintigste verjaardag van de grootse samenwerking tussen Škoda en ’s werelds beroemde wielerevenement. begeleidde de gecamoufleerde nieuwe Škoda Superb de renners naar de fenomenale finish. Een auto die ongetwijfeld net zo indrukwekkend en dynamisch is als de Tour zelf! Daarnaast stal de Enyaq Coupé Respectline de show, die een uniek symbool van diversiteit, gelijkheid, eerlijkheid en inclusie uitstraalde.

230724-tour-de-france-winner-1-c4ebd7ba

Sterke band koesteren

Als CEO van Škoda Auto, feliciteert Klaus Zellmer alle deelnemers van harte voor hun indrukwekkende prestaties! Het is altijd een adembenemend moment om de fans te zien genieten terwijl de renners met ongekende snelheid voorbijflitsen. Voor iedereen die een passie heeft voor Škoda, is het een ware sensatie om meer dan 200 Škoda's voorbij te zien rijden, die door de teams, Tour-staf en medische staf worden gebruikt. Zellmer verklaart: “Al 20 jaar lang zijn wij een trotse sponsor van de Tour de France, en we koesteren de sterke band die we hebben opgebouwd met de Franse Tourorganisatie. Onze geschiedenis gaat terug tot 128 jaar geleden, toen we begonnen met het bouwen van fietsen, en daarom voelen we ons helemaal thuis bij de meest bekende wielerwedstrijd ter wereld.” Als een voorproefje van de nieuwste innovatie en waardering voor de Tour de France, is de gecamoufleerde nieuwe Superb Combi naar de Tour gebracht vlak voor zijn wereldpremière. Dit als bedank voor de Tour de France en haar toewijding aan deze mooie sport te tonen.

230724-tour-de-france-winner-2-e5120324

Nieuwe Superb Combi begeleidde renners naar de finish

De start van de 110e Tour de France was al sensationeel, waar twee Superb Combi's van de vierde generatie het peloton begeleidden naar een epische finish op de befaamde Champs-Élysées! Speciaal voor dit moment waren ze getooid in een exclusieve camouflagetrim. De nieuwe Superb imponeert met zijn next level veiligheid en ruimte en markeert een nieuw tijdperk in het succesverhaal van dit iconische model. Dit najaar kunt u getuige zijn van de langverwachte lancering van zowel de Combi- als hatchback-versie.

20220705tdf0033-a-s-o--pauline-ballet-5909adca

Elektromobiliteit krijgt de aandacht

Het peloton legde 3.404 km af en voltooide gisteren de 21e etappe, met Škoda's ondersteuningsvoertuigen op de voet gevolgd. Voor het 20e opeenvolgende jaar was Škoda een trotse hoofdpartner en voertuigleverancier van dit iconische evenement. Dit jaar was het Tour de France-wagenpark van Škoda buitengewoon bijzonder, want maar liefst 207 van de 209 auto's waren geëlektrificeerd met hybride of volledig elektrische aandrijflijnen. Een hoofdrol was weggelegd voor de felrode Enyaq iV, het volledig elektrische mobiele commandocentrum van Tour-directeur Christian Prudhomme, voor het derde jaar op rij.

enyaqivsportline

Trofeeën voor de dertiende keer ontworpen door het Škoda Design-team

Schitterende trofeeën voor ware kampioenen! Het Škoda Design-team en Lasvit slaan de handen ineen om de meest prestigieuze prijzen van de Tour de France te creëren. Deze unieke kristallen trofeeën van 60 cm en 4 kg, die met de hand vervaardigd zijn in Nový Bor, Tsjechië, waren ware kunstwerken! Elk jaar verrast Škoda met een gloednieuw design, mogelijk gemaakt door geavanceerde glasslijptechnieken. De prachtige taps toelopende silhouetten nemen u mee op een betoverende reis van het brede peloton aan het begin tot de overweldigende triomf van de uiteindelijke winnaar aan de finishlijn.

230724-tour-de-france-winner-3-57fdea68

Enyaq Coupé Respectline is een echte blikvanger

Škoda Enyaq Coupé Respectline werd onthuld tijdens de Tour de France proloog in Parijs. Deze unieke Škoda, naast de verborgen Superb Combi, trok de aandacht van honderdduizenden toeschouwers. Met de Enyaq Coupé Respectline benadrukt Škoda het belang van mensenrechten, respect voor iedereen en ons milieu. Het is een krachtige belichaming van de kernwaarden van het merk: acceptatie, gelijke kansen, culturele diversiteit en wederzijds respect. Rijd met stijl, comfort en een missie om de wereld positief te beïnvloeden.

Tour de France Femmes avec ZWIFT

Na de Tour de France van dit jaar nemen de vrouwen het ‘wielerstokje’ over tijdens de tweede editie van de Tour de France Femmes avec ZWIFT. De wedstrijd, bestaande uit acht etappes over een afstand van 956 kilometer, vindt zijn hoogtepunt op 30 juli in de Zuid-Franse stad Pau. Hier ontvangen de winnaars hun trofeeën, die uiteraard ook weer zijn ontworpen door het Škoda Design-team.