Productiemijlpalen

Sinds het begin van de maand november heeft Škoda drie indrukwekkende productiemijlpalen behaald. Zo rolde in Kvasiny de 750.000ste Kodiaq SUV van de lijn en produceerde de autofabrikant de 4.000.000ste  EA211-motor en het 15.000.000ste exemplaar van de nieuwste-generatie handgeschakelde transmissie. Deze laatste twee worden ook door andere merken van de Volkswagen Groep in hun modellen gebruikt en niet enkel voor Škoda-modellen.

Michael Oeljeklaus, Škoda Auto bestuurslid voor Productie en Logistiek verklaart de prestaties: “Deze productiemijlpalen onderstrepen nadrukkelijk het potentieel van ons team. De indrukwekkende cijfers laten zien dat onze modellen over de hele wereld goed worden ontvangen en telkens weer uitstekend presteren dankzij hun hoge betrouwbaarheid. Tegelijkertijd is onze componentenproductie binnen de Volkswagen Groep de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden.”

12-new-skoda-kodiaq-2

750.000 keer Škoda Kodiaq

Met de Kodiaq trapte Škoda het SUV-offensief af. Vorig jaar introduceerde het merk een vernieuwde versie van dit succesvolle model, dat leverbaar is met zelfs zeven zitplaatsen. Sinds de marktintroductie eind 2016 heeft Škoda 750.000 exemplaren van deze grote en praktische SUV gebouwd. Het jubileummodel rolde deze maand van de productielijn in de fabriek in Kvasiny. Hier produceert Škoda ook de Superb iV, Karoq en Superb.

ea211-motor

4 miljoen EA211-motoren

Sinds 2012 produceert autofabrikant uit Tsjechië ook EA211-motoren in zijn hoofdfabriek in Mladá Boleslav. Daar is er recent het vier miljoenste exemplaar geassembleerd. Op dit moment bouwen een kleine 700 medewerkers dagelijks zo’n 2.500 units voorzien van een aluminium motorblok. De krachtbron wordt gebouwd in de 1.0 MPI, 1.0 MPI EVO, 1.0 TSI en 1.0 TSI EVO als driecilinder uitvoering en daarnaast als 1.6 MPI en 1.4 TSI viercilinder. Naast de transmissies in Škoda-modellen worden deze EA211-motoren tevens wereldwijd geïnstalleerd in auto’s van de overige Volkswagen Groep-merken Audi, Volkswagen en SEAT.

skoda-transmissie

15 miljoen transmissies

Naast de vorige twee mijlpalen heeft Škoda recent de 15 miljoenste transmissie van de huidige generatie gebouwd. Meer dan twee miljoen exemplaren van de handgeschakelde MQ/SQ100 versnellingsbak hebben sinds 2011 de fabriek in Mladá Boleslav verlaten. Momenteel monteert Škoda de transmissie in de Fabia en wordt hij daarnaast gebruikt in modellen van andere merken van de Groep. Tevens heeft de Tsjechische fabrikant sinds de productiestart in 2001 in Mladá Boleslav bijna 8,5 miljoen exemplaren van de MQ200 (de handgeschakelde 5- en 6-versnellingsbak) gemonteerd. Deze transmissie wordt toegepast in uiteenlopende Škoda-modellen over de hele wereld en in andere Volkswagen Groep-modellen. Škoda's componentenfabriek in Vrchlabí heeft sinds de productiestart in 2012 eveneens meer dan vier miljoen units van de DQ200 DSG-automaat gebouwd. Ook deze transmissie wordt door andere merken van de Groep gebruikt.