Van Karoq naar Elroq

De Škoda Karoq maakt in de toekomst plaats voor de nieuwe Škoda Elroq, wat zowel goed als minder goed nieuws is. De Elroq wordt een opvolger van de compacte middenklasse SUV en biedt vergelijkbare grootte, praktische eigenschappen en ruimte. Hoewel de naam verandert, blijft het model in principe hetzelfde. De Elroq belooft een uiterst aantrekkelijke SUV te worden en kent meerdere voordelen:

Elroq laag

1: elektrisch rijden

De Škoda Elroq wordt de elektrische auto die u verrast. De eerste twee letters verwijzen naar het elektrisch rijden van de Elroq. Samen met drie andere nieuwe elektrische Škoda-modellen zal de Elroq niet alleen op de weg zijn. In 2025 wordt de 'Small' verwacht, gevolgd door de 'Combi' in 2026. En tot slot, in de toekomst, komt de 'Space' eraan, dit wordt een zevenzitter met elektrische kracht. Meer details over de actieradius volgen hopelijk snel.

smallbevstad

2: ruim en praktisch

De Škoda Elroq biedt een ruim en praktisch interieur, met een lengte van ongeveer 4,50 meter, iets langer dan zijn voorganger, de 4,38 meter lange Karoq. Met zijn SUV-design geniet je van een verhoogde zitpositie en een uitstekend zicht op het verkeer.

3: nieuwste Škoda-design

De nieuwste Škoda Elroq zal op basis van het opvallende Modern Solid-design worden gebouwd. Deze SUV is voorzien van een robuuste en functionele uitstraling van toekomstige Škoda-modellen, met een unieke look. Lees hier meer over de 3D-modellen van de Elroq en krijg een duidelijk beeld van deze indrukwekkende nieuwe compacte SUV.

Elroq-Klei-XXL

Onthulling deze herfst

De gloednieuwe Škoda Elroq zal zijn debuut maken in 2024, met een langverwachte onthulling gepland voor later dit jaar. Ondanks de komst van deze opvolger zal de Karoq echter gemist worden om drie belangrijke redenen:

KAROQ-3-2400x1850

1: ruimte flexibel in te delen

De Karoq is de enige Škoda met het unieke VarioFlex-systeem. De achterbank kan verschoven worden en in drie delen (40/20/40) neergeklapt worden. Bovendien kunnen de achterste zitplaatsen verwijderd worden. Hierdoor transformeert de Karoq moeiteloos tot een SUV met een indrukwekkende bagageruimte van maximaal 1.810 liter. Dit is zelfs 100 liter meer dan in de grotere Škoda Enyaq iV!

54-karoq-ml-style-1920x1281-4d70a0

2: standaard veel features

In de Škoda Karoq komt u niets tekort. Cruise control en airconditioning zijn altijd inbegrepen. En voor een vleugje stijl is de Karoq standaard voorzien van lichtmetalen velgen, LED-koplampen en dynamische knipperlichten in de LED-achterlichten. Dit zijn functies die meestal alleen op luxere auto’s te vinden. Bovendien is uw smartphone gemakkelijk te verbinden met het autoscherm.

3: zuinige benzinemotoren

In Nederland draait de auto-industrie steeds meer om elektrische voertuigen. Het kan zijn dat u nog niet klaar bent voor die overstap, waardoor het goed is om te weten dat de benzinemotoren van de Škoda Karoq tot de meest efficiënte op de markt behoren. Er is keuze tussen een 1.0 TSI- en een 1.5 TSI-benzinemotor met respectievelijk 110 en 150 pk. Hieruit kunt u nog steeds een brandstofefficiëntie van zeker 1 op 17 behalen!