Nieuwe compacte elektrische SUV

Het was al enige tijd bekend dat de huidige elektrische Škoda Enyaq iV wordt vergezeld door zijn kleinere SUV broertje, de Škoda Elroq. Aankomend najaar wordt de Škoda Elroq onthuld voor het publiek. Het betreft een compacte elektrische SUV, in het formaat van de huidige Karoq. We blikken alvast met u vooruit op de Elroq, waarvan al enige feiten bekend zijn.

Enyaq of Elroq?

De Škoda Enyaq gaat razendsnel. In juli 2023 was het de op één na best verkochte auto in Nederland en de meest geliefde elektrische auto van het land. Het moet echter nog wel blijke of de nieuwe Škoda Elroq net zo populair zal worden. Maar de eerste details over de opvolger van de elektrische Škoda Karoq zijn veelbelovend. De naam van het model, Elroq, is nu definitief vastgesteld, maar wat weten we nog meer over deze nieuwkomer?

De vijf belangrijkste feiten

  • De Elroq heeft een lengte van ongeveer 4,5 meter, wat iets meer is dan de voorgaande Škoda Karoq, die een lengte heeft van 4,4 meter. Deze compacte SUV biedt echter verrassend veel binnenruimte. De elektrische Elroq staat symbool voor het Škoda-karakter in termen van interieurruimte.
  • De Elroq toont zijn kracht als ideale auto voor gezinnen. Met deze SUV van een functioneel formaat navigeert u moeiteloos door stedelijke gebieden. Desondanks bezit de Elroq de volwassenheid om zich ook buiten de stad te bewijzen. De Elroq is geschikt voor vijf passagiers inclusief bagage.
  • De volledig elektrische Škoda Elroq is onderdeel van het grote offensief van Škoda voor elektrische mobiliteit. Deze stap vergt een aanzienlijke investering van 5,6 miljard euro. De Elroq is specifiek ontwikkeld voor de Europese markt en zal worden vervaardigd in Mladá Boleslav, de hoofdfabriek van Škoda in Tsjechië. Op deze locatie bevindt zich ook productieruimte van de Škoda Enyaq en de Škoda Enyaq Coupé.
  • Na de Elroq zullen er nog drie nieuwe elektrische voertuigen verschijnen onder het merk Škoda. In 2025 staat er een elektrisch model op de planning dat vergelijkbaar is qua grootte met de Škoda Scala. Het jaar daarop wordt gevolgd door de première van Škoda's eerste elektrische stationwagon, samen met de introductie van een ruime 7-persoons elektrische SUV (welke wij nu kennen als de Vision 7S). Dit laatstgenoemde model betreft de grootste elektrische toevoeging aan het Škoda-gamma.
  • De Škoda Elroq gaat gedurende aankomende herfst officieel onthuld worden. In aanloop naar deze officiële première maakt Škoda steeds meer details bekend. Wilt u als eerste op de hoogte worden gehouden van de nieuwste details over de Elroq? Ga naar de modelpagina en meld u aan voor de nieuwsbrief!