Duurzame mobiliteit met de fiets

Welkom op deze pagina! In de afgelopen decennia is er een groeiend besef ontstaan van de noodzaak om onze mobiliteit te verduurzamen. Het verduurzamen van onze mobiliteit kan op veel verschillende manieren, waaronder door het gebruik van de (elektrische) fiets. Het gebruik van de fiets is niet alleen goed voor het milieu, het is ook bevorderlijk voor de conditie en dus voor de gezondheid. Een win-winsituatie als u geen lange afstanden hoeft af te leggen of door de stad moet. Huiskes-Kokkeler is ook voor de (elektrische) fiets dé duurzame mobility provider van Oost-Nederland.

Op deze pagina staan de meest relevante onderwerpen met betrekking tot duurzame mobiliteit met de (elektrische) fiets. Lees over uw favoriete onderwerp en neem contact met ons op als u vragen heeft!

Woon-werkverkeer met de fiets

Naar het werk gaan op de fiets is natuurlijk heel erg gezond. Is de afstand naar het werk niet te ver, dan is de fiets altijd een goede keuze, met name om files te vermijden. De gemiddelde woon-werkafstand in Nederland is ongeveer 22 kilometer, waardoor de meesten nog wel met de auto naar het werk gaan. Met de komst van de e-bike gaan er steeds meer werknemers op de fiets naar het werk. Met de e-bike ga je gemiddeld 25 à 30 km/u, waardoor je vaak sneller op bestemming komt dan met de reguliere fiets. De elektrische fiets is een goed alternatief voor de auto als bij afstanden van tussen de 5 en 15 kilometer, aangezien u tegenwoordig niet veel reistijd meer hoeft in te leveren ten opzichte van de auto als u bijvoorbeeld een deel door de stad moet (vanwege het drukke verkeer tijdens de spitsuren). Daarnaast scheelt het kosten ten opzichte van de auto, zoals verzekering, wegenbelasting, brandstof/laadkosten en natuurlijk de aanschaf. Er zijn in Nederland veel mogelijkheden voor zakelijke fietsplannen. Bij Huiskes-Kokkeler kunt u ook voordelig uw (bedrijfs-)fiets leasen met Lease a Bike. Bespaar op vele kosten en kies voor gezonde en duurzame mobiliteit.

Fietsen met bagage

Moet u veel spullen meenemen naar uw werk, zoals gereedschap of ander materiaal? Ook dan heeft Huiskes-Kokkeler de ideale mobiliteitsoplossing voor u! Wij hebben voor de werknemer die veel spullen moet vervoeren de duurzame DOCKR bakfietsen! Er zijn drie verschillende uitvoeringen, waarbij het laadvolume varieert van 180 tot 525 liter. Met de DOCKR bakfiets kunt u met één volle accu tot wel 50 kilometer ver komen en heeft u de accu weer snel opgeladen op het werk of thuis!

Meer over DOCKR bakfietsen

Duurzame mobiliteit voor (zakelijke) dienstverlening en koeriersdiensten

Bent u actief in de (zakelijke) dienstverlening of heeft u uw eigen koeriersbedrijf en wilt u uw mobiliteit verduurzamen? Dat kan op verschillende manieren, zoals door het verduurzamen van uw wagenpark met elektrische voertuigen. Daarnaast kunt u veel kosten besparen op het verduurzamen van uw mobiliteit door te kiezen voor elektrische bakfietsen. Het kan voor u veel voordeliger zijn als u of uw personeel afstanden door de stad moet afleggen, bijvoorbeeld als u een klus heeft die een paar kilometer verderop is of als u pakketten/spullen moet afleveren.

Berg al uw spullen op

Ook het vervoeren van goederen of gereedschappen kan eenvoudig met de elektrische bakfiets van DOCKR. De opbergruimte varieert van 180 tot 525 liter, waardoor u aan ruimte geen gebrek heeft. Ook voor bezorgdiensten in de stad kan het extra voordelen met zich meebrengen als u kiest voor elektrisch aangedreven bakfietsen van DOCKR. Zo heeft uw personeel geen rijbewijs nodig om te mogen bezorgen en kunt u eerder op de bestemmingen aankomen dan met de (elektrische) auto of bus. Daarnaast is de bak goed geïsoleerd, waardoor alle goederen lang op de goede temperatuur blijven. De inrichting van de bak is naar eigen wens samen te stellen, zodat u alles kunt verdelen in de bak zoals u het zelf wilt.

Kostenbesparing, tijdsbesparing én laagdrempeliger voor personeel: onze DOCKR-bakfiets biedt het allemaal!

Meer over DOCKR bakfietsen

Duurzame mobiliteit in de zorg

Fietsen en elektrische fietsen kunnen een duurzaam alternatief zijn voor traditionele voertuigen in de thuiszorg. Ze zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar bieden ook voordelen voor de gezondheid van zorgverleners. Fietsen bevordert lichaamsbeweging en kan bijdragen aan een gezondere levensstijl. Door zorgverleners uit te rusten met fietsen of elektrische fietsen, kunnen zorgorganisaties niet alleen duurzaamheid bevorderen, maar ook het welzijn van medewerkers verbeteren. Ook het meenemen van de benodigde spullen kan eenvoudig met de (elektrische) bakfiets van DOCKR. Huiskes-Kokkeler biedt fietsplannen aan voor thuiszorgorganisaties. Daarnaast is het mogelijk bij Huiskes-Kokkeler om van Shuttel gebruik te maken, voor als u liever zelf wil kiezen welk vervoermiddel u wilt gebruiken.

Huiskes-Kokkeler helpt u graag bij het berekenen van deze kosten/investering en kijkt samen met u naar de mogelijkheden voor een passend en zo duurzaam mogelijke mobiliteit voor uw bedrijf.