De voordelen voor u en uw werknemers

Arbeidsvoorwaarde

De fiets is de meest gevraagde secundaire arbeidsvoorwaarde in Nederland! Zonder kosten en buiten de Werkkostenregeling (WKR).

Snel online geregeld

Via een geautomatiseerd platform bied u uw werknemers in 4 simpele stappen een fietsregeling aan.

Financieel aantrekkelijk

Een fiets zakelijk leasen is 25% tot 80% goedkoper voor jouw werknemers dan privé kopen. U bespaart tot wel 20% op de sociale lasten. Daarnaast bespaart u aanzienlijk op auto- en parkeerkosten.

Gezondere werknemers

Fietsen verbetert de gezondheid van werknemers en verlaagt het ziekteverzuim met 1 tot 2 dagen. 70% van de werknemers met een leasefiets fietst vaker en verder. 6 op de 10 rapporteert zich fitter te voelen.

Hoe het werkt:


Meld je aan

Nadat u uw bedrijf binnen 5 minuten hebt geregistreerd, voeren wij een kredietcheck uit. Binnen 2 werkdagen ontvangt u van ons een reactie. Indien uw aanvraag is goedgekeurd ontvangt u de voorwaarden die digitaal getekend kunnen worden. Vervolgens krijgt u toegang tot ons online platform.

Bepaal zelf de voorwaarden

U bepaalt de voorwaarden zelf. Wie neemt de kosten voor fiets op zijn rekening? Het bedrijf? De werknemer? Of eventueel samen? Deel vervolgens de registratielink met uw werknemers. De werknemers kunnen zich dan registreren via deze link.

Kies een fiets

Jij behoudt de volledige controle: elke registratie moet vooraf goedgekeurd worden. Dit gebeurt al met één eenvoudige klik. Uw werknemer gaat naar de fietsenwinkel om een fiets te kiezen en de rest verloopt automatisch via het platform.

Administratie

Geen stress, wij hebben dit voor u geregeld. Een real-time overzicht op ons digitale platform geeft altijd inzicht en alle benodigde informatie voor uw loonadministratie.

Bereken uw maandlasten

Lease a Bike voor werkgevers: De veelgestelde vragen

  • Nee, je kan als bedrijf de fietsregeling kosteloos aanbieden aan je collega’s

  • Wanneer een medewerker van het bedrijf met een actief leasecontract uit dienst gaat, treden de afspraken die in het addendum staan in werking. Dit document sluit iedere werknemer af, nog voordat de leasefiets uitgekozen mag worden. Wij leveren een voorbeeld voor een addendum aan. Hierin staat bijvoorbeeld dat de collega die uit dienst gaat, de resterende leasetermijnen netto moet afbetalen. In deze constructie betaalt je bedrijf de resterende termijnen af aan de leasemaatschappij. Als je bedrijf deze voorwaarde niet wil opnemen, faciliteren wij voor het bedrijf waar je werkt drie opties om jouw risico zo klein mogelijk te houden:

    ●     De collega die uit dienst gaat, betaalt de resterende leasetermijnen af (zonder service- en verzekeringskosten).

    ●     De collega die uit dienst gaat, kan het bestaande leasecontract laten overnemen door een collega binnen het bedrijf.

    ●     De collega die uit dienst gaat, kan het bestaande leasecontract meenemen naar een ander bedrijf, die reeds is aangesloten of bereid is zich aan te sluiten.

  • Om je de hele rit te ondersteunen, hebben we een digitaal platform ontwikkeld waar je gratis gebruik van kunt maken. Hierin kun je alle processen regelen en alle partijen (het bedrijf waar je werkt, alle werknemers én de fietsenwinkel) laten samenkomen om alles te regelen. Zo is ook de administratie een makkie: je kunt het meeste regelen met één druk op de knop. Natuurlijk staan wij altijd voor je klaar bij vragen over het platform, zodat jij zorgeloos de leasefietsregeling in kunt.

  • Na 36 maanden krijgt de medewerker de eerste mogelijkheid om de fiets over te nemen voor de op dat moment geldige waarde in het economisch verkeer (20% van de aanschafprijs). 3 maanden voor het einde van het leasecontract ontvangt de medewerker hier meer informatie over. Het overname aanbod ontvangt de medewerker 6 weken voordat contract afloopt. Als de medewerker ervoor kiest de fiets over te nemen, betalen ze de overnameprijs rechtstreeks aan Lease a Bike. De medewerker kan er ook voor kiezen om de fiets kosteloos in te leveren.