Meer lichtinval

Vandaag is het officieel lente, een seizoen waar velen naar uitkijken: warmer weer, bloemen die gaan bloeien, gezellige dagen in de natuur doorbrengen, enz. Om van de lente te kunnen genieten in de auto, is een panoramadak in uw auto natuurlijk ideaal. Bij welke Škoda modellen is dit allemaal mogelijk?

astronomer-storyboard-010-a8ab6f0a

Niet 21 maart, maar 20 maart

Maar de lente begint toch altijd op 21 maart en niet op 20 maart? Dat is wat bij iedereen bekend is, maar het klopt niet meer. 2011 was het laatste jaar dat de lente op 21 maart begon. Sindsdien is het 20 maart en vanaf 2044 is dat op 19 maart, hoe zit dat precies? Het komt erop neer dat de aarde er 365 dagen, 48 minuten en 45,1814 seconden over doet om om de zon heen te draaien en niet precies 365 dagen. Om te voorkomen dat alle seizoenen hierdoor elk jaar opschuiven, is het schrikkeljaar ingevoerd. De extra dag om elke vier jaar compenseert dit tijdverschil, maar niet voor altijd dus.

enyaqiv9

Ruimtelijker interieur

Het maakt uw auto een stuk ruimtelijker, een glazen panoramadaken van Škoda, waarmee er meer daglicht in uw auto valt. Met de zonnestralen die naar binnenvallen in de lente, wordt menigeen veel vrolijker gestemd. Met name kinderen vinden een panoramadak helemaal geweldig, aangezien zij zich heel goed vermaken met het kijken naar de blauwe lucht en de wolken, terwijl u in alle rust uw rit kunt vervolgen.

1920_skoda-fabia-wp

Meer dan waard

Škoda ziet de voordelen van een glazen panoramadak natuurlijk ook. Hierdoor zorgt het merk ervoor dat elke nieuwe Škoda uit te rusten is met een glazen dak. Het dak zelf verschilt dan wel per model, waar u beter wel rekening mee kunt houden wanneer u uw favoriete Škoda gaat samenstellen. Het glazen dak van de Škoda Fabia loopt over de gehele lengte (van de voorruit tot de dakspoiler). Het is een optie van 690 euro op de uitvoeringen Ambition, Business Edition en Monte Carlo. Het interieur ziet er niet alleen ruimtelijker uit, maar ook een stuk luxer, dus dat is het optionele dak het geld meer dan waard.

karoqpanorama

Optimaal licht

De Škoda Karoq is leverbaar met een panoramisch glazen schuif-/kanteldak waar u met één druk op de knop elektrisch het dak kunt bedienen. Dit panoramadak is ook over de gehele autolengte, zodat de passagiers op de achterbank kunnen meegenieten van de buitenlucht. Mocht u het zonlicht te fel vinden, is het mogelijk om het panoramadak (ook in de Škoda Scala) af te sluiten met elektrisch bedienbare zonwering. Voor een kleine meerprijs van € 150 is de Škoda Scala ook beschikbaar met extra getinte achterruiten (Sunset), waarmee alle inzittenden achterin tegen de felle zon worden beschermd.

Web Ready PNG-SKODA ENYAQ COUPE iV (3)

Škoda Enyaq Coupé iV altijd met panoramadak

Tevens is het elektrische pareltje van Škoda, de Enyaq iV, ook beschikbaar met een prachtig panoramisch schuif-/kanteldak, optioneel voor € 990 en mogelijk bij alle uitvoeringen. Het dak is te bedienen met een klein aanraakscherm bij de binnenspiegel die u enkel hoeft aan te raken. Kiest u voor de Škoda Enyaq Coupé iV, dan is een glazen panoramadak altijd standaard.

Bekijk hier meer
Play

Bekijk hier meer