De tijdlijn van dit voertuig

  • In de showroom: proefrijden mogelijk
  • Mogelijk om te bestellen
  • Vanafprijzen bekend
  • Wereldpremière en onthulling
  • Aankondiging en eerste beelden
Blijf op de hoogte

Kopen incl. BTW

€ 99.135,-

Zakelijk leasen p/m v.a.

€ 1.341,-

Drie keer krachtig

De meest sportieve uitvoering van de Q8 e-tron, zoals de naam al aangeeft. De nieuwe Audi SQ8 e-tron is in het bezit van zelfs drie elektromotoren, waarmee dynamisch rijden gegarandeerd is. Deze elektromotoren zijn samen goed voor 504 pk/370 kW aan vermogen. De SQ8 e-tron heeft zelfs een acceleratie van 0-100 km/u in 4,5 seconden. Om het S-design nadrukkelijk terug te laten komen, heeft Audi op dit model bredere spatbordranden gebouwd en wielen van 20 tot en met 22 inch groot.

Nieuwste techniek: Torque vectoring

Torque vectoring is inbegrepen in de elektrische permanente vierwielaandrijving. Het aandrijfkoppel wordt actief en volledig variabel over de achterwielen verdeeld. De vooras wordt aangedreven door een 124 kW sterke elektromotor. De achteras heeft twee elektromotoren, elk goed voor 98 kW, die beide de aandrijving van een achterwiel voor hun rekening nemen. Totaal dus goed voor 370 kW aan maximaal vermogen. In een fractie van een seconde kunnen de aandrijfkrachten door beide elektromotoren over allebei de achterwielen worden overgebracht. 

Laden en actieradius

De Audi SQ8 e-tron opladen kan overal, bijvoorbeeld thuis, onderweg en bij de zaak. Bij snellaadstations laadt u nog sneller bij dankzij het hogere laadvermogen van maximaal 170 kW. De accu van de Audi SQ8 e-tron heeft een netto capaciteit van 106 kWh, wat een actieradius oplevert van maximaal 494 kilometer. Deze kunt u optimaal benutten door bijvoorbeeld in MMI de range-stand te selecteren als het laadniveau erg laag is.

Zelfs tijdens het rijden kunt u energie terugwinnen, door bijvoorbeeld tijdens het uitrollen en afremmen van uw Audi SQ8 e-tron. Vanaf het moment dat u het gaspedaal loslaat, gaat er stroom richting de accu. De motor remt dan sterk af. Hoe sterk dit is, laat u aan de auto over of bepaalt u zelf in drie stappen met de stuurpaddels.

sq8e-tron1

Prestaties op topniveau

Een stille acceleratie, maar toch biedt de SQ8 e-tron prestaties op topniveau. Naast de 0-100 acceleratie in 4,5 seconden op de vierwielaandrijving die het biedt, zorgt hij voor een optimale dynamische tractie. Deze dynamiek wordt ondersteund door de adaptive air suspension sport en geavanceerde hulpsystemen. Daarnaast is het optioneel om een afneembare trekhaak erbij te nemen. In de rijstand S haalt u het maximale vermogen van de 370 kW en een koppel van 973 Nm eruit. Het aandrijfkoppel wordt verdeeld over de achterwielen door sensoren.

SQ8 e-tron

Dynamisch rijden en een nieuwe uitstraling

Op het gebied van rijdynamiek is de SQ8 e-tron uitblinker. Via Audi drive select kunt u de settings van de de standaard adaptive air suspension sport bepalen, waaronder Efficiency en Sport. Dankzij een verbeterd onderstel stuurt hij nog gewilliger door bochten.

De Audi SQ8 e-tron is herkenbaar aan zijn nieuwe uitstraling, S-logo’s en specifieke signatuur van de dagrijverlichting. Een uiterlijk dat perfect matcht met zijn sportieve karakter. De quattro-designtaal met nadrukkelijk aanwezige schouderlijn komt goed tot zijn recht in de carrosseriekleur Mythoszwart metallic.

De Audi SQ8 e-tron in beeld